X

VE Racing & Glenn Bielen klaar voor de DMoM in Axel!

Van Eeckhoven Racing is klaar om met Glenn Bielen Nederland te veroveren in de Dutch Masters of Motocross. Echter het laatste wat je kan zeggen is dat de voorbereidingen vlotjes verliepen. Een verandering van merk nog maar een maand geleden zorgde voor heel wat nervositeit en tijdsdruk binnen het team. Maar dankzij de goede steun van hun betrouwbare partners trok het team zich er door.

Team manager Frederik Van Eeckhoven: “Het is al niet gemakkelijk om te beginnen met een team, als je dan nog eens geconfronteerd wordt met wat wij werden geconfronteerd, dan zakt de moed je in de schoenen. Maar Glenn Bielen en zijn familie die er keihard voor werken, Van de Laar Yamaha en al onze andere teamsponsoren, DC Shoes, VROOAM, Funnelweb Filters, GPM Performance, MXFORCE, De Baets Garage en Mitas banden die zich achter het hele project blijven zetten, dat is wat op zo’n moment terug het vuur er in brengt. Het zal er nog niet allemaal spik en span uitzien, maar dankzij de overuren die Fresh design heeft geklopt zal al zeker de motor er fris uitzien!”

Met nog slechts enkele dagen te gaan voor de openingswedstrijd van de Dutch Masters of Motocross is doorgaan de juiste keuze geweest. Bielen heeft twee mooie voorbereidingswedstrijden achter de rug en lijkt ondanks de korte tijd op de Yamaha er helemaal klaar voor.

Glenn Bielen: “De winter is voor mij persoonlijk goed verlopen, ik heb goed kunnen doortrainen, zeker fysiek. Met de motor trainen was het soms wat moeilijker door het slechte weer, maar van een beetje modder mag je niet vies zijn als motorcrosser. De switch van merk verliep voor mij eigenlijk heel goed. Ik voelde me meteen thuis op de Van de Laar Yamaha en de extra kracht in het mulle zand doet me zeker deugd.”

Wie het team aan het werk wilt zien kan aanstaande zondag afzakken naar de openingsronde van de Dutch Masters of Motocross in Axel!