X

Townley terug in vorm voor Letland

Voormalig wereldkampioen Ben Townley keert komend weekend terug in actie voor de zesde ronde van het FIM Wereldkampioenschap MXGP in Kegums-Letland. De Nieuw-Zeelander is al terug een tweetal weken aan het rijden in Europa nadat hij de Grand Prix in Argentinië en Mexico moest missen om te herstellen van een opgelopen virus.

De 30-jarige Townley scoorde al een Pole Position en een tweede plaats in één van de reeksen tijdens de Thaise GP (tweede GP van het jaar) wat meteen ook zijn laatste MXGP was waar hij nog volledig fit aan de start was gekomen. Maar de ziekte die hij opliep in Suphan Buri was ook meteen een teken van een mindere Grand Prix of Europe voor de Team Suzuki rijder. De MXGP keert deze week dus terug naar Europa en naar de plaats waar in 2014 de Motocross of Nations plaats had en word meteen ook de eerste van drie opeenvolgende Grand Prix’s op de kalender.

“Er is nog steeds geen verklaring voor wat het nu eigenlijk was,”zegt Townley. “Ik kwam met griep uit Thailand en kon wel de ganse dag slapen en had totaal geen energie. Ik ging naar de cardioloog, specialisten, zocht kruidenoplossingen, gewoon alles! Maar het had gewoon heel wat tijd nodig en dat was zeer frustrerend.”

Townley heeft dan ook geprofiteerd van deze korte pauze in de kalender om de set-up van de RM-Z450 te verbeteren en ook het gevoel van de Kayaba achtervering. Hij heeft ook zijn fysieke trainingen opgevoerd om er voor te zorgen dat hij geen nasleep gaat voelen van zijn ziekte. “Ik voelde en miste ook wat feeling bij het nemen van sommige obstakels en het rijden op zachtere ondergrond,” zei hij. “We hebben daarom vooral met de vering gewerkt en ben dan ook blij met waar we nu staan.”

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Suzuki / CDS