X

KEMEA Yamaha Official MX team: GP8 Pietramurata, Italy

Nabij de oevers van het Garda meer was er afgelopen weekend de 8e GP van het seizoen. Met een landschap dat veruit het mooiste van het jaar is, is de omloop van Arco di Trento één van de favorieten bij iedereen. Regen op zaterdag zorgde voor moeilijke kwalificatiewedstrijden, maar op zondag lag de omloop er kurkdroog en mooi bij. MX2 rijders Vandoninck en Paturel kenden zaterdag een horror namiddag. Beiden ging al vlug tegen de vlakte en verlieten de wedstrijd, met als gevolg een 39e en 40e startplaats.

In de eerste manche op zondag kwamen de KEMEA rijders beiden vrij goed door de eerste ronde en waren ze al snel in de top 20 te vinden. Brent keerde sterk terug tot de 10e stek met Benoit twee plaatsen achter hem.
In de tweede manche had Benoit een goeie start. Hij startte in de top tien en schoof gaandeweg op naar de top 5. Hij strandde uiteindelijk als vijfde in het wiel van Brian Bogers en wordt zo zesde in de eindstand.
Brent kwam in de tweede reeks slecht weg en vond zijn draai niet. Hij reed enkele ronden op de zeventiende plaats rond maar kwam uiteindelijk als 19e over de streep en scoorde nog twee punten. Hij werd 15e in de GP uitslag en is nu 11e in de tussenstand van het WK. Benoit doet opnieuw een goeie zaak en schuift op naar de vierde plaats!

Valentin Guillod werd in de moeilijke kwalificatiewedstrijd 9e en bevestigt hiermee dat hij meer en meer tot de top 10 begint te behoren. In de eerste manche had de Zwitser voor zijn doen een mindere start en kwam hij bij de eerste passage pas als 19e door. Hij schoof op naar de twaalfde plaats maar kreeg op het einde van de wedstrijd af te rekenen met technische problemen. Hij viel terug naar de 23e plaats en greep hiermee naast de punten.
In de tweede manche toonde Guillod nog eens zijn start capaciteiten en ging hij als derde door de eerste bochten. Hij lag een tijdje op de vijfde plaats, zakte vervolgens terug naar de achtste plaats, maar vocht in de tweede helft van de wedstrijd mooi terug om als zevende over de streep te komen. Hiermee wordt Guillod 13e in de eindstand maar hij behoudt zijn 9e plaats in de eindstand van het WK.

Team manager Marnicq Bervoets: “ Voor Brent en Benoit was het weekend eigenlijk al verknoeid op zaterdag. Het is hier heel moeilijk om te passeren en de start is dan heel belangrijk. Ze hadden beiden gevallen maar misschien hadden ze nog moeten verder rijden om nog zo dicht mogelijk te raken. In de eerste manche hebben ze beiden een sterke wedstrijd gereden. Zeker het laatste stuk van de wedstrijd hebben ze een sterke inspanning gedaan. In de tweede manche reed Benoit heel goed. Hij startte goed en er had meer ingezeten had hij geen problemen gehad met zijn bril op het einde. Hij zat in het wiel van Bogers maar had onvoldoende zicht om de aanval in te zetten. Brent had een off-reeks in de tweede manche. Niks lukte en hij raakte niet vooruit. We hadden dit een beetje verwacht. Hij heeft reeds diep gegaan de voorbije weken en een weekje rust zal hem zeker deugd doen. Benoit staat nu vierde in de eindstand en dat is heel positief. Misschien komen er nog enkele sterke rijders aan maar we zijn nu bijna halfweg het seizoen dus dat is heel goed voor het team en voor Benoit.
Valentin gaat steeds beter rond en maakt een goeie progressie. Hij viel spijtig genoeg buiten de punten in de eerste reeks door een technisch probleem, maar reed een goeie tweede reeks. Hij komt nog een stukje tekort om echt in duel te gaan met de top 6 maar we zijn zeker op de goeie weg!”

Images @shotbybavo