Roczen en Savatgy winnen in Lakewood (Thunder Valley)

Ken Roczen en Joey Savatgy hebben de derde ronde van de Lucas Oil Pro Motocross Championship op hun naam gezet. Deze derde wedstrijd vond plaats in Thunder Valley-Lakewood. De RCH Suzuki rijder Ken Roczen pakte in Thunder Valley uit met twee reekszeges dat meteen ook zijn tweede dagzege van het seizoen opleverden en vergroot hierdoor ook zijn leidersplaats in de tussenstand. Ryan Dungey die tweede staat in deze tussenstand kwam niet verder dan een tweede en vierde plaats en ziet het verschil nu oplopen tot twaalf punten. De derde podiumplaats was voor Eli Tomac met een vijfde en tweede plaats. Christophe Pourcel (8-12) werd de beste Fransman in dit gezelschap met een negende plaats in het dagklassement, Marvin Musquin (37-5) werd als veertiende genoteerd. Rockstar Husqvarna rijder Jason Anderson die vierde stond in de tussenstand na Glen Helen kwam in Lakewood zelfs niet tot scoren door ziekte.

20. Toshiki Tomita (20-19)

In de 250 Class reed Joey Savatgy ook naar zijn tweede zege van het seizoen toe met een tweede en eerste plaats in de reeksen. Meteen pakt de Monster Energy/Pro Circuit Kawasaki rijder ook weer de leidersplaats over in de tussenstand en heeft hij amper drie punten voorsprong op Jeremy Martin. De titelverdediger Jeremy Martin won nog wel de eerste reeks, maar kwam niet verder dan een derde plaats in de tweede. De derde plaats was voor de winnaar van vorige week in Glen Helen Alex Martin (8-2), die hierdoor ook maar een weekje van de leidersplaats kon genieten in de 250 Class. De Zwitserse Monster Energy/Pro Circuit Kawasaki rijder Arnaud Tonus kwam niet verder dan een 18é en 9é plaats op de flanken van Thunder Valley.