X

Update : Febvre mist GP van Engeland en Italië !!!

Monster Energy Yamaha Factory MXGP rijder Romain Febvre heeft dus op zondag voormiddag een ontmoeting gehad met zijn team en de FIM medische personeel over een eventuele deelname aan de Grand Prix van Engeland na zijn zware crash op zaterdag tijdens de Qualifying Race.

Na overleg met de vertegenwoordigers van de medische commissie van de FIM heeft Febvre besloten om niet van start te gaan vandaag voor de Grand Prix van Engeland en vroegtijdig naar huis te gaan om verder te gaan herstellen. De 24-jarige Fransman zal heel waarschijnlijk ook niet aan de start komen tijdens de Grand Prix van Lombardia in Italië volgend weekend op 26 juni.

Romain Febvre : “Ik ben zeer teleurgesteld om zo vroeg al te moeten naar huis te keren, maar de crash was wel zeer ernstig. Het is de beste beslissing voor mijn eigen wel om me terug te trekken uit Matterley Basin. Met de blessure aan mijn hoofd is het wel zeer belangrijk om te rusten en goed te herstellen. Ik zal dus thuis verder moeten herstellen en meer medische test zullen bepalen wanneer ik terug kan gaan trainen en racen.”

Yamaha Motocross Racing Manager Alberto Barozzi liet ook weten dat Febvre ook de volgende Grand Prix in Mantova zal moeten missen en pas zal terug keren als hij volledig is hersteld.

Alberto Barozzi : “De FIM is heel duidelijk als het gaat om dit soort blessures en dat er zeker voorzorgen moeten genomen worden ter bescherming van het herstel en gezondheid van de rijder. We zijn natuurlijk allemaal teleurgesteld omdat we deze twee belangrijke races in Engeland en Italië moeten gaan missen. Maar de grootste zorg is toch de gezondheid van Romain waarmee we rekening moeten houden.”

Tekst : @Kris…
Foto : Yamaha