X

Cairoli keert terug naar de 350SX-F voor de GP in Loket

Achtvoudig wereldkampioen Tony Cairoli maakt een verrassende terug keer op de Red Bull KTM Factory 350SX-F voor het komende weekend tijdens de Grand Prix van Tsjechie in Loket voor de dertiende wedstrijd van de 2016 MXGP series.

De 30-jarige Siciliaan heeft blijkbaar getest met de 2017 versie van de motor in België deze week en heeft dus besloten om te keren op de machine waar hij van 2010 tot 2014 de titel in de premier klasse mee pakte. Hij bevestigde dat op donderdag dat hij zijn oude betrouwbare motor op het circuit net buiten Karlovy Vary zal besturen.

Cairoli won slechts vier Grand Prix in totaal op de 450SX-F sinds hij besliste om te wisselen van motor na vijf wedstrijden van de 2015 campangne. Hij pakte met zijn debuut in de Spaanse GP meteen de zege op de 450SX-F en deed dat de twee weken later ook nog eens over in Engeland. Vervolgens geraakte hij gekwetst in de kwalificaties van zijn thuis Grand Prix in Maggiora. Dit seizoen won hij wel in Duitsland en Italië maar vervolgens slaagde hij er niet meer in om het podium te halen in de volgende vier GP’s.

Loket is dan ook weer niet het gelukkigste jachtgebied voor de #222, maar zijn voorkeur van zand zal wel welkom zijn in de MXGP series met een week later in Lommel voor de Grand Prix van België. Cairoli staat momenteel tweede in de tussenstand en heeft een achterstand van 92-punten op Tim Gajser met nog zes wedstrijden te gaan en een 300-tal punten te verdienen. Het is nog niet bekend of Cairoli die naar verluid erg blij was met de bijgewerkte 350SX-F, ook de rest van het seizoen zal gaan rijden op deze motor en dat op een paar onbekende circuits en de lange snelle baan in Glen Helen dat ook nog op de kalender staat.

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: KTM Images