X

Robin Bakens blijft progressie maken!

Het is niet gemakkelijk wat Robin Bakens doet, terug keren van een blessure in twee Belgische kampioenschappen met kleppers aan de start als Clement Desalle, Gautier Paulin, Ken de Dycker en ga zo maar even door. Maar zoals de Kawasaki piloot zelf aanhaalt, het wedstrijd ritme en het motor gevoel moet terug keren.

Dit weekend stond er het BK in Orp-Le-Grand op het programma. Nog voor Robin in Orp was aangekomen had hij al een domper te verwerken, kameraad Ryan Bonnewijn, die ook al jaren klant en piloot is van Bakens Motoren is zwaar ten val gekomen en heeft een heftige blessure opgelopen. Robin wilt hem dan ook via deze weg veel beterschap wensen!

Op zondag verliep het gelukkig voor de Acerbis geklede piloot beter. Tijdens de tijdstrainingen waar het circuit nog een beetje vettig lag op sommige plaatsen wist Bakens er meteen een goed ritme in te krijgen, dat met een 13e tijd tot gevolg.
Nog voor de eerste manche van start ging was het al duidelijk dat het een bikkelharde wedstrijd ging worden. Alle tijden van de tijdstrainingen lagen erg dicht op elkaar. Na een tamelijk goede start lag Robin algauw op een 10e plaats en kon hij zich goed mengen met de GP mannen die het tempo bepaalde. Wanneer naar het einde toe nog enkele slecht gestarte GP rijders kwamen opzetten probeerde Robin aan te pikken en zijn eigen tempo op te krikken. Rij technisch leek dat in orde te komen, maar op fysiek vlak kreeg de Waaslander een klap van de figuurlijk beruchte man met de hamer. Zo verloor hij nog enkele plaatsen en kwam hij als 12e over de finish.

In de tweede manche was het knokken geblazen. Na een erg slechte start was het even zand en stof happen op het ondertussen uitgedroogde circuit. Halfweg wedstrijd kreeg Bakens dan de kans om zijn eigen tempo te ontwikkelen en richting een groepje te rijden dat voor hem reed. Helaas voor Robin reed ook dat groepje een strak tempo en kon hij niet voor de volle 100% aanpikken. Uiteindelijk kwam ook naar het einde van de reeks toe druk van achter uit. Maar knokkend voor elke meter kwam Bakens binnen als 15e.

In de laatste manche van de dag was er wederom een slechte start van de Arai Helmets gesponsorde rijder. Gelukkig kon hij buitenom in de eerste paar bochten al meteen wat plaatsen goed maken. Wat er dan volgde was pure hectiek, iedereen vocht met het mes tussen zijn tanden voor zijn positie en niemand deinsde terug van wat fysiek contact. Ondanks het grove geweld kon Robin enkele plaatsen opschuiven en zat hij halfweg wedstrijd rond een 20e plaats. Op een bepaald moment, met nog enkele ronden te gaan begon het te regenen, de nattigheid in combinatie met de beenharde ondergrond in Orp-Le-Grand zorgde voor een spekgladde baan, iets waar de Kawasaki rijder wel bekend mee is. Zo kon hij naar het einde toe nog enkele mannen oprollen, waaronder Thomas Covington en kwam hij als 16e binnen. In het dag klassement reed Robin Bakens uiteindelijk de 14e plaats algemeen bij elkaar.

Robin Bakens: “Door de blessure van Ryan Bonnewijn zakte ik al niet met de volle moed af hier naar de kleine citadel. Maar na de tijdstrainingen op Zondag morgen merkte ik al dat het sportief een leuke dag ging worden. Ik vond een goed ritme en kon meteen in de tijdstraining een goede tijd neerzetten. Ook in die eerste manche was het een opluchting dat ik er goed bij zat in de start en zo een goed resultaat kon neer zetten. In de volgende twee manches was het knokken voor elke meter, ik ben tevreden met mijn tempo en gevoel op de motor. De resultaten zijn er nog niet helemaal, maar de progressie die ik wil maken is er wel!”

Dit persbericht is mogelijk gemaakt door: Arai Helmets, Gaerne Boots, Putoline motorcycle oils, Twin Air, No Limit Graphics, Acerbis, Spirit suspension, REV Training, Het Ploegske, Prodeals, Bakens Motoren, Scott goggles, Gebben Motoren, Van Venrooy, Van Hasselt Exhausts, De Witte-De Cauwer vers fruit groothandel.