X

Hartverscheurende BK finale voor Graulus

24MX Lucas Oil Honda rijder Damon Graulus ging de laatste wedstrijd van het BK motorcross in Kester in als tweede, op zeven punten van Brent Van Doninck. Door een valpartij in de tijdstraining zag de dag er echter uit zoals niemand had kunnen vermoeden.

Graulus brak in die crash het middenhandsbeentje van zijn rechterhand. Meteen was alle hoop op de Belgische titel vervlogen. Er zat voor het 21-jarige talent niets anders op dan de handdoek in de ring te gooien. Op het moment van het onfortuinlijke incident waarbij een tragere rijder ‘m totaal onverwacht de pas afsneed, prijkte Damon net bovenaan op de tabel. Graulus probeerde nog wel opnieuw aan te zetten, maar door de aard van zijn kwetsuur was het onmogelijk om de pijn te verbijten. Morgen gaat de Vossemnaar voor verder onderzoek op consultatie bij dr. Toon Claes. Veteraan Kevin Strijbos pakte uiteindelijk de titel. Graulus sloot zijn eerste BK tussen de grote jongens af als vijfde.

Damon Graulus: “Wat een klap, mentaal dan! We hebben hier heel hard naartoe gewerkt en ik voelde me sterk. Eigenlijk voelde ik mij meteen thuis op de nieuwe omloop van Kester. De club had schitterend werk geleverd met een heel knap, natuurlijk circuit. Dat ik in die omstandigheden zelfs de mogelijkheid niet had om voor de titel te vechten, is erg zuur. Met mijn voorsprong van drie punten op Kevin Strijbos zou het sowieso nooit makkelijk geweest zijn. Aan de andere kant waren er zeker mogelijkheden. Nu zullen we echter nooit weten hoe het kunnen gaan!”

Tekst : Tom Jacobs
Foto : CDS