X

A.M.C. Dworp, ziet even géén toekomst meer!

Hoe slecht het gaat met het Belgische motocross vraagt u? Enorm slecht! We hebben op het ogenblik van schrijven géén echt Belgisch kampioenschap. De BMB-FMB klemmen zich daarvoor, excuseer me het woord, als parasieten vast aan de VLM. Dit zorgt ervoor dat oeroude BMB-clubs alternatieve opzoeken…

Zo ging A.M.C. Dworp – De Toekomst hun geluk beproeven in de VJMO-MCLB federatie. De club kende succes en het regende felicitaties, het parcours werd zelfs vergeleken met Matterley Basin. Alleen kan de club voor volgende edities helaas niet opnieuw op dezelfde locatie organiseren. De druppel die de emmer heeft doen overlopen bij de club, nadat de Kesterheide werd verkocht aan Natuurpunt kon de jaarlijkse internationale motocrosswedstrijd daar niet blijven. Een uitdoofscenario leek toenmalig voorzitter Rene De Boeck, géén slecht idee vanwege het afkalvend aantal vrijwilligers en de leeftijd van het bestuur.

Ondertussen is de fakkel van voorzitterschap overgenomen, maar blijft het feit dat de club A.M.C. Dworp kampt met een tekort aan vrijwilligers en jong bloed in de bestuurskamer. Daarnaast heeft de club, na jaren te kunnen rekenen op het circuit van de Kesterheide, al enkele malen een nieuw locatie met potentieel gevonden waar ze na één of twee edities dan helaas niet meer verder op kunnen bouwen wegens: “niet meer beschikbaar”. Het is dan ook logisch dat de club voor 2023 kiest om niet te organiseren, mogelijks stoten de heren van AMC Dworp, die toch niet voor niks ‘De Toekomst’ in hun naam hebben vinden mogelijks wel een mooi golvend stuk grond en met een mogelijke aankomende fusie van Gooik, Galmaarden en Herne kan de club hun zoekacties uitbreiden om in 2025 hun 60-jarig bestaan te vieren met een motocrosswedstrijd, en niet met een tentoonstelling.

Om nog even onze oude Kesterheide ter herdenken, vindt u hieronder een filmpje