X

INTERMOT 2016: een ritje waard!

Stand: Kawasaki, Produktgruppe: Motorräder, Halle 8

Wie er al geweest is, kan het alleen maar bevestigen. Voor alle anderen is een bezoek aan de INTERMOT in Keulen meer dan de moeite waard. Op ongeveer 2 uur rijden vindt van 6 tot 9 oktober namelijk de grootste motorbeurs ter wereld plaats!

Afwissellend met de EICMA in Milaan is INTERMOT namelijk het belangrijkste evenement ter wereld voor alle merken die actief zijn op de motormarkt. En dat mag je gerust ruim interpreteren. Van motormerken, kledijfabrikanten tot specialisten in onderdelen en accessoires. Allemaal zijn ze aanwezig op INTERMOT. Natuurlijk is er veel aandacht voor toermotoren, choppers, ultrasnelle buikschuivers en andere wegmotorfietsen maar dat neemt niet weg dat er ook enorm veel valt te beleven qua off-road. Alle nieuwigheden van Airoh , fabrieksrijders uit de MXGP en MX2, enduro, trial of Dakar… Je komt ze er zomaar tegen! En dat is nog lang niet alles…

STANDHOUDERS
Alle expostanten opnoemen die interessant zijn voor motorcross- en endurorijders zou ons te ver leiden. Dat die lijst begint met 6D, verder gaat over Alpinestars, Airoh, Arai, DC-Afam, EVS, Gaerne, Honda, Husqvarna, Ixs, Jopa, Kawasaki, Kenny, Kini, Klim, KTM, Leatt, Magura, MXF, ProGrip, Scott, Sidi, Suzuki, TCX, Thor, Wulfsport en uiteraard Yamaha. Kortom, veel te veel om op te sommen!

Ook de moeite waard is de Custom Bike competitie. Met steeds meer sportieve invloeden is dit genre van motorfietsen eerlijk gezegd een stuk meer tot de verbeelding sprekend dan de standaard chroom & vlammen toestanden van weleer… Al kunnen smaken verschillen uiteraard? En wie weet is er ook dit jaar weer een onderscheiding weg gelegd voor onze landgenoot Freddie Krugger die in 2014 het WK Custom Bike buidling won in de categorie Freestyle.

VOLOP ACTIE
Op zaterdag kan je tijdens de INTERMOT de indrukwekkende “Sultans of Sprint” aan het werk zien. Deze ultra-spectaculaire dragmotoren die het tegen elkaar opnemen op een 1/8 mijls drastrip zijn misschien op zich al wel de moeite van de verplaatsing. Onder de deelnemers ook de Nederlander Herman Jolink (Jolinkdragracing) met zijn gave Ducati 1198 RD drag bike! Op de dragbaan maken ook de rijders van de e-bike World Challenge hun opwachting. En laat acceleratie nu eens het wapen bij uitstek zijn van elektrische motoren.

Voor de eerste keer ooit pakt INTERMOT ook uit met een heuse dirt track baan. Deze Amerikaanse variant op speedway is absoluut de moeite waard om te zien. Martin Hünning en Dr. Robert Allgaier zullen er demo’s geven. En zowel op vrijdag als zaterdag komt het kruim van de Duitse dirt track in actie in wedstrijden. Traditioneel is er ook veel aandacht voor bike stunts. De helden van de stuntwereld zullen het publiek vermalen in de P1 en P8 eventzones. Onder de deelenemers: Herczeg “Mokus“ Balácz, Dirk Manderbach(BMW), Oliver Ronzheimer(Suzuki) and Chris Rid(Kawasaki), Horst Hoffmann and Dominik Csauth(beide Suzuki), Arjan de Graaf (V2 Harley), Dennis Jansen(Yamaha) en de “Legend Team” stunt crew(Husqvarna, Kawasaki) uit Moskou.

Robbie Naumann en zijn FMX team verzorgen de freestyle motocross show. Wie nog meer live actie wil kan INTERMOT combineren met de ‘Night of the Jumps’, een ronde van het WK FMX of met de Monster Energy SMX Riders’ Cup in Gelsenkirchen. De Veltins arena is immers maar een uurtje van de Messe in Keulen!

ZELF RIJDEN
Iedereen met een geldig motorrijbewijs kan zelf motoren proberen. Van wendbare één-cilinders tot zes-cilinders, in totaal staan maar liefst 100 motoren van allerlei merken en alle verschillende categorieën ter beschikking.
Voor de heropstappers of wie nog geen rijbewijs heeft is er een speciale testzone. Waar je kan rijden onderr begeleiding van een expert. Met scooters en motoren van 50 tot 125cc is het makkelijker dan ooit om je eerste stappen te wagen in de wondere wereld van het mortorrijden. Verder kan je ook proef rijden met quads, touring-, enduro- en zelfs trialmotoren! Last but not least is er bovendien een ruim aanbod van praktische en fun elektrische tweewielers, zowel e-bikes als e-scooters. En omdat het nooit te jong is om te beginnen biedt INTERMOT ook een “Kids mini testbaan” in de P8 zone. Hier kunnen kinderen zowel motorfietsjes als quad uitproberen!

PRAKTISCH
Heb je het ondertussen in Keulen horen donderen? Goesting gekregen om al dat lekkers met eigen ogen te aanschouwen? Een ticket voor één dag kost 19 euro, maar als je hier online bestelt betaal je slechts 14 euro. Een ticket voor tweedagen kost normaal 25 euro, maar in voorverkoop betaal je 19 euro.

Kinderen tot en met 11 jaar komen er gratis in. Van 12 tot 17 betaal je 3,5 euro aan de kassa en 2,5 euro in voorverkoop. Alle praktische info vind je hier: intermot-cologne.com

Tekst: Tom Jacobs – Foto’s: Koelnmesse