X

MXON – De Press Team Presentation van Team Belguim

Het was 30 jaar geleden dat de Motocross of Nations nog eens te gast waren op het circuit van Maggiora. Het team uit de USA pakte toen in 1986 de historische overwinning met Ricky Johnson, David Bailey en Johnny O’Mara aan boord en onder leiding van Teammanager Roger De Coster. Het Belgische Team bestond toen nog uit Eric Geboers, Georges Jobe en Jo Martens . Nu dertig jaar later staan we dus hier weer aan de start met een totaal nieuw team voor de 70ste editie van de Motocross of Nations met Kevin Strijbos, Jeremy Van Horebeek en Brent Van Doninck. Op vrijdag kregen we dus al de Teams Presentatie voor de officiële start van de Motocross of Nations. Team Belgium was vertegenwoordigd met Teammanager Joel Smets, Kevin Strijbos, Jeremy Van Horebeek en Brent Van Doninck voor hun persbabbel.

Teammanager Joel Smets : We zijn zeker niet naar hier gekomen om in de achtergrond rond te rijden. Toen we met het team de eerst keer samen kwamen heb ik aan Jeremy gevraagd of hij MX2 wilde rijden. Maar spijtig genoeg kregen we af te rekenen met een blessure van Clement Desalle en wilde Jeremy op de MX2 blijven omdat zijn team al hard gewerkt had aan zijn MX2 motor, maar ik ben er zeker van dat Jeremy voor 100% gemotiveerd is om dit tot een goed einde te brengen. Dus moesten we op zoek naar een vervanger van Clement en dat is Brent Van Doninck geworden die op de 450 in de Open Class zal uitkomen.

Kevin Strijbos (MXGP) : De MXDN is een grote wedstrijd en ik voel me er wel klaar voor. Ik won vorige week nog het Belgisch Kampioenschap en voel me dus wel in orde voor deze wedstrijd. We hebben misschien niet het beste team maar afgelopen week hebben we nog samen getraind en misschien kunnen we wel voor de verrassing zorgen en het podium halen.

Brent Van Doninck (Open Class) : Ik was wel verrast toen Joel mij belde het is dan ook meteen een grote uitdaging voor mij om het eerst op de MXDN te zijn en voor het eerst op de 450 te rijden. Ik heb maar 1 week tijd gehad om aan de motor te wennen en de laatste keer dat ik er mee reed was afgelopen woensdag , maar ik ga me zeker 100% geven en we zullen wel zien waar we gaan uitkomen.

Jeremy Van Horebeek (MX2) : Er was met het team in het begin al afgesproken dat ik in de MX2 rijden zou rijden en toen Clement dan ook nog eens uit het team viel was mijn team al ver gevorderd met het prepareren van mijn MX2 motor. Rinaldi heeft voor mij dus een goeie motor gebouwd en ik voel me er ook klaar voor en kijk er zeker naar uit dit weekend.

Tekst : @Kris…
Foto : CDS