X

Robin Bakens sluit Belgisch kampioenschap af met een mooie top-10!

Op een gloednieuw circuit in Kester werd de laatste manche van het seizoen afgewerkt. De nostalgische en historische Kesterheide werd noodgedwongen ingeruild voor een al bijna even mooi exemplaar. Naast GP toppers als Jeffrey Herlings, Kevin Strijbos, Jeremy Van Horebeek, Brent Van Doninck en vele anderen, kwam ook Robin Bakens aan de start in Kester.

Tijdens de tijdstrainingen was het aftasten, op het natte gras en de gloednieuwe baan was het voor iedereen zoeken naar de juiste lijnen, tractie en manier van rijden. Daardoor zat vanaf plaats 6 alles dicht op elkaar en mocht Robin als 15e naar het starthek rijden.

Voor de eerste manche had de organisatie er alles aan gedaan om het stof te weerhouden, dat wilt echter wel zeggen dat er de eerste paar ronden weinig grip op het circuit was. Zo had Bakens een goede reactie tijd een het hek maar werd hij verrast door het gebrek aan grip en verloor hij volledig zijn snelheid. Nog voor de eerste bocht was Bakens op achtervolgen aangewezen. Na hier en daar een tikje te krijgen in de eerste ronde maakte de Kawasaki piloot een klik. “Ik dacht in mijn eigen, foert, nu is het alles of niks. Zo kon ik heel snel heel wat volk voorbij steken, tot ik op een gegeven moment achter Kevin Wouts kwam te zitten en in zijn wiel kon bijten om door het pak te snijden. Naar het einde toe versnelde hij nog wat en moest ik passen. Maar ben toch nog als 11e gefinisht.” Aldus Robin Bakens

De tweede manche was ook na een pauze gepland. Ook in deze pauze maakte de organisatie gebruik van de tijd om enkele plaatsen te sproeien. Deze keer liet Robin hem echter niet verrassen en kwam hij uitstekend uit de start. Rond een 10e plaats draaide hij de tweede bocht door, in de eerste ronde moest hij enkel nog Brent Van Doninck voor hem laten, maar meteen besloot Bakens zijn eigen tempo te rijden. In een manche met relatief weinig duels rolde de Herbalife gesteunde piloot nog enkele concurrenten op en finishte hij als 8e.

In de laatste manche van het Belgische kampioenschap had Bakens wederom een goede start. Echter de top-10 start was niet genoeg om te ontsnappen aan het stof, op sommige plaatsen was het blind rijden en hopen dat je je rempunt niet mistte. Wanneer het veld wat gespreid lag verloof Bakens even de concentratie, een kleine slipper zorgde ervoor dat hij zijn toen 9e plaats verloor. Maar nog geen twee ronden later wist de Kawasaki piloot deze positie terug te winnen en als 9e kwam hij uiteindelijk ook over de finish.

Robin Bakens: “Het doet deugd om na een paar goede starts nog eens mee te kunnen doen met de toppers. Ook een 8e plaats algemeen in dit deelnemers veld is iets waar ik trots op ben.” Wanneer we Robin vroegen of hij al zijn plannen voor 2017 klaar had wist hij het volgende te vertellen. “Momenteel lig ik nog nergens vast en zijn er nog geen concrete gesprekken. Als het van mij persoonlijk af hangt zou ik volgend jaar voor de Belgian Nationals Challengers trophy willen gaan. Maar mocht er een interessante aanbieding komen ben ik zeker bereid te luisteren. In de erg nabije toekomst heb ik wel al plannen, zo zal ik volgende week de Loon-Plage beachcross mee rijden.“

Dit persbericht is mogelijk gemaakt door: Arai Helmets, Gaerne Boots, Putoline motorcycle oils, Twin Air, No Limit Graphics, Acerbis, Spirit suspension, REV Training, Het Ploegske, Prodeals, Bakens Motoren, Scott goggles, Gebben Motoren, Van Venrooy, Van Hasselt Exhausts, De Witte-De Cauwer vers fruit groothandel.