FIM ISDE: Slot heeft nog aardverschuiving in peto!

Toen we u voor het laatst een update gaven moest er nog twee dagen worden afgezien in de ‘International Six Days Enduro’. Team USA en Italië vochten het uit in de World Trophy competitie, en individueel ging Amerikaan Taylor Robert aan de leiding.

Op dag vijf sloeg echter het noodlot toe voor de Italiaanse Squadra. Na vierdagen van dueleren met de ijzersterke Yanks, zagen ze zowel Manuel Monni als Oscar Balletti uitvallen. Omdat een team alle vier zijn piloten nodig heeft voor het teamresultaat viel de grootste concurrent van Amerika hierdoor weg. Groot-Brittannië schoof hierdoor op naar een tweede plaats maar dit al op 03:43 minuten.

Individueel ging de overwinning op dag 5 naar de in de ‘Junior World Trophy’ deelnemende Josep Garcia Montana (E1). De Spanjaard hield de al heel de week sterk presterende Australier Daniel Sanders (E3) achter zich en de Italiaan Giacomo Redondi (E3). Deze laatste had nu enkel nog zijn individuele ambities om voor te strijden, na het uitvallen van zijn Italiaanse teamgenoten. Leider in de ‘ISDE’ Taylor Robert (E2) finishte de vijfde dag als vierde en beperkte de schade op z’n concurrenten. Hij zag in het algemene klassement, Daniel Sanders wel iets dichterbij sluipen tot op zo’n 12 seconden. Josep Garcia Montana en Giacomo Redondi, op drie en vier, ken alreeds tegen een achterstand van meer dan een halve minuut.

De laatste dag wordt traditioneel afgesloten met een ‘motorcross’ proef. Daarin Taylor Robert nog twaalf seconden afsnoepen, was vooraf aan bekeken een onbegonnen werk voor Daniel Sanders. En een onbegonnen werk was het ook. Sterker nog, Taylor Robert won deze motorcross proef voor ex-motorcross grand prix piloten als Jonathan Barragan (E3) op twee en Nathan Watson (E1) op drie. Daniel Sanders finishte op een verdienstelijke zesde plaats.

Deze proef was echter toch nog belangrijk voor sommige piloten. Zo werd deze proef voor Giacomo Redondi een mini horrorverhaal. De Italiaan verloor in deze laatste proef zo’n 20 seconden op winnaar Taylor Robert en finishte 22ste. Z’n kortste achtervolger Josep Garcia Montana reed deze ‘cross’ zo’n 10 sneller en finishte als 9de. Door dit luttele verschil schoof de Italiaan in extremis nog naast het podium.

De Belgen eindigde als team in de Junior World Trophy op een dertiende plaats. De uitblinker van het team was zonder twijfel Mathias Van Hoof die sterk 17de finishte in de E3 klasse, daarmee eindigt hij sterk 79ste algemeen bij de World & Junior deelnemers. Teamgenoten Martin Valenduc en Quintin Vinken finishte op hun beurt 44ste en 45ste in hun E1 klasse, goed voor 122 en 123ste algemeen.