X

Ryan Dungey en KTM winnen eerste SMX Riders Cup en Manufacturers Cup.

Ryan Dungey en het KTM team zijn de grote overwinnaars geworden van de eerste uitgave van de Monster Energy SMX Riders Cup en Manufacturers Cup. In de Veltins-Arena van het Duitse Gelsenkirchen was het dus al KTM wat de klok sloeg, want zowel de Riders Cup als de Manufacturers Cup waren gewoon oranje gekleurd.

Monster Energy SMX Riders Cup
De rijders moesten in de Veltins-Arena driemaal aan de slag voor de felbegeerde” Riders Cup”. In de eerste reeks was het MXGP Wereldkampioen Tim Gajser die na de holeshot ook nipt de reeks op zijn naam wist te zetten voor de Amerikanen Ryan Dungey en Zach Osborne. Yamaha rijder Romain Febvre werd vierde voor de KTM tandem Herlings-Musquin. Onze enige landgenoot Brent Van Doninck die voor het Yamaha Team aan de start kwam pakte een dertiende plaats en werd zo de eerste MX2 rijder in deze eerste reeks.

De tweede reeks ging naar de Fransman Romain Febvre die de leiding in handen kreeg toen Tim Gajser spectaculair de controle over de motor verloor en zo ten val kwam. De tweede plaats ging naar Marvin Musquin die zijn teamgenoot Ryan Dungey vooraf ging. Een sterke remonte kregen we wel van Jeffrey Herlings te zien die van de laatste plaats na een val in de start als vijfde achter Jordi Tixier over de finish kwam. Yamaha Kemea rijder Van Doninck werd als zestiende afgevlagd.

In de slotreeks gingen we naar een duel tussen de KTM rijders Ryan Dungey en Jeffrey Herlings, waar uiteindelijk de MX2 Wereldkampioen aan het langste eind trok. Jeffrey Herlings pakte dus de zege voor zijn teamgenoten Ryan Dungey en Marvin Musquin. In de eindstand na deze drie reeksen was het dus de Amerikaan Ryan Dungey die het meeste regelmaat aan de dag legde en zo de eerste winnaar werd van de “Monster Energy SMX Riders Cup”. Naast Dungey werd het podium nog meer oranje gekleurd met als tweede Jeffrey Herlings en op de derde plaats Marvin Musquin.

Eindstand Monster Energy SMX Riders Cup
1. Ryan Dungey 7p
2. Jeffrey Herlings 11p
3. Marvin Musquin 11p
4. Romain Febvre 12p
5. Jordi Tixier 16p
6. Gautier Paulin 22p
7. Tim Gajser 25p
8. Tommy Searle 28p
9. Christophe Charlier 30p
10. Jake Weimer 32p
15. Brent Van Doninck 45p

Monster Energy Manufacturers Cup

Het team van KTM werd overduidelijk de winnaar van de “Manufacturers Cup” in de Veltins-Arena. Met Ryan Dungey, Marvin Musquin en Jeffrey Herlings in het team pakte KTM dus de allereerste “Manufacturers Cup” mee naar Oostenrijk. Op de tweede plaats kregen we het Honda team met Tim Gajser , Gautier Paulin en Evgeny Bobryshev en de derde plaats was voor het groene Kawasaki team met Jordi Tixier, Tommy Searle en Vsevolod Brylyakov aan boord.

Eindstand Monster Energy Manufacturers Cup
1. KTM 18p
2. Honda 43p
3. Kawasaki 61p
4. Husqvarna 71p
5. Yamaha 77p
6. Suzuki 80p

Tekst : @Kris…
Foto : CDS