De Weston Beach Race is samen met de wedstrijd in Le Touquet en die in Scheveningen één van de zwaarste strandcrossen op deze aardbol. Dit jaar kon de wedstrijd rekenen op de deelname van de Australische Freestyle Legende Robbie Maddison! Hij werd echter vergezeld door Extreme Enduro piloot Jonny Walker, MotoGP piloot Scott Redding, maar ook bekenden als Tanel Leok, Jamie Law, Martin Barr, Ashley Greedy, Matt Moffat, … Maar al deze heren met ervaringen werden geklopt door het jonkie Todd Kellett. De 19 jarige jongeman die uitkomt voor Crescent KTM werd in het in het Britse MX2 Kampioenschap 10de, en kende de dag van z’n leven in Weston. Tanel Leok finishte tweede dit voor Martin Barr.

De special stars deden het ook naar behoren. Zo finishte Jonny Walker knap zesde. Robbie Maddison wist op zijn beurt op een 46ste plaats te finishen en daarmee deed hij beter dan Scott Redding die nog net in de top100 wist te finishen met zijn 93ste finishplaats.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: Jonny Walker