X

Geslaagde eerste dag MX-Go Karting voor Music For Life 16!

Zaterdagavond werd de eerste van twee MX Go-Karting races verreden te JPR Sint Niklaas voor het goede doel van Studio Brussel en in het bijzonder voor vzw Bijs. De bedoeling van het evenement is in de eerste plaats geld in zamelen in teken van de ‘Warmste Week’ van StuBru en de vzw Bijs. Daarnaast willen we ook het beeld dat rond motorcross en zijn beoefenaars en fans hangt ontkrachten. Dit zijn geen natuurterroristen noch hooligans en dat is prachtig bewezen door hun massale bijdragen aan het goed doel. Op deze avond alleen werd er alreeds 900 euro verzameld voor vzw Bijs.
Dit was enkel mogelijk doordat er 18 teams aan de start van de 3 uur durende race stonden, waar fanatiek werd gestreden voor de ereplaatsen! Er bleek wel al snel dat er geen maat op ‘Team Fly Racing’ stond, Koen Raets en zijn maten Xavier Verhoeven en Christophe Verhoeven reden van start tot finish aan de leiding en finishten met bijna 3 ronden voorsprong op de ‘Frikadellen’ met Robin Bakens, Benjamin Tinck, Tom Hemelaer en Tallon Verhelst. Het podium werd vervolledigd door ‘Team retired’ Gunther Ghysels, Mathias Geirnaert, Benjamin Decock en Kevin Wouts.

Koen Raets: “Het was weer een geweldige organisatie door Gino Maes. We zijn ontzettend blij met deze overwinning, als de race terug doorgaat volgend jaar gaan we het voor ons wat moeilijker en spannender aanpakken”

Tom Steels: “Het was een leuke, sportieve avond met veel fun! Nog eens een welgemeende dank u aan de organisatie en alle deelnemers in naam van de Bijs kinderen”

Gunther Ghysels: “Het was fun. Door omstandigheden kwamen we met een last minute samengesteld team met Mathias Geirnaert, Kevin Wouts en Benjamin Decock. We klokten de 2e chrono en het bleek duidelijk dat winst moeilijk zou worden. We lieten de 2 lichtgewichten starten om in een bepaalde positie te zitten vooraleer ik en Kevin met ons hoger gewicht de minder snelle rondes gingen klokken. Het bleef spannend en die strijdlust zit er altijd bij iedereen in. Was een mooi en leuk initiatie”

Robin Bakens: “We reden met ons team zowat haasje over met plaats 2 en 3 tijdens de 3uurs race, maar de wedstrijd sloten we mooi af op plaats 2! Buiten verwachting, maar wel zo blij met het resultaat en de inspanning van heel het team! Met natuurlijk grote dank aan Gino, zonder hem was dit allemaal niet mogelijk geweest om te laten zien dat wij crossers zeker het hart op de juiste plaats hebben! Volgende week zaterdag sta ik terug aan de start!”

Jan Denuwelaere: “Het kart-circuit, ondergedompeld in de motorcross sfeer! Voor velen onder ons ook eens een blij weerzien. De 3 uur durende wedstrijd word al snel heel tactisch bekeken en niet als een spelletje. Team McDo, 9de plaats op de startgrid. Wacko Bracko kon al heel snel enkele plaatsen goedmaken zo zaten we al heel snel wat beter. Na een half uur rijden kom je toch wel een beetje groggy van je kart af. We waren dan ook blij dat we tijdens dit mooie event op de 6de plaats konden eindigen met Getteman en Brackman. Proficiat aan de inrichter voor dit mooie event.”
Tallon Verhelst: “Het is echt een super evenement. Mijn team en ik hebben er geen seconde over getwijfeld om ons steentje bij te dragen, net als alle andere 17 teams. Het is zeer goed om te laten zien dat wij als motorcrossers ook een hart hebben. Evenementen als deze zorgen ervoor dat we ook eens in een positief daglicht komen te staan. Hopelijk word er op deze manier toch meer begrip voor onze passie/hobby gecreëerd. We hebben heel veel lol gehad tijdens de karting. Echt super Mx for ever!”

Jago Geerts: “Het was een leuk event ik heb me goed geamuseerd. Het is natuurlijk voor het goed doel en om de motorcross terug in een goed daglicht te zetten en dat was zeker goed gelukt. Ik doe volgend jaar terug mee!”

Gino Maes: “Topavond vol spannende duels, gemotiveerde rijders en tactisch bedachte wissels, alles verliep vlekkeloos en ik zag heel wat blije gezichten dus voor mij was dit al een geslaagde avond, op naar de volgend! Graag had ik alle aanwezigen bedankt alsook de mensen die dit mee hebben mogelijk gemaakt: MXWorld, MX477, The Art Of Motocross, Denicol Motor Oils, DizzFactory, TwinAir, RES Axel, RynoPower (Axel Roelants) JPR Indoor en Red Bull!

Foto’s : Gino Maes en Bert Verheyen