Protest in Lierop brengt massa op de been!

Protest in Lierop brengt massa op de been!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Er borrelt al een tijdje iets in Lierop. Het bestaan van het Grand Prix parcours, waarop vele iconische duels zijn uitgevochten, staat op de helling. De baan in de Herselse bossen ligt er al sinds jaar en dag! Dit al meer dan 45 jaar, maar het parcours beschikte nooit over de juiste vergunningen. Dit vanwege het feit dat in het verleden er niet zoveel aandacht aan werd besteed en dat er een gedoogbeleid voor het parcours bestond. Dat gedoogbeleid staat nu echter op de helling door een uitspraak van de Raad van Staten die heeft laten weten dat van motorcross geen spraken kan zijn, zolang dit niet zo is vastgelegd in het bestemmingsplan. En in het huidige bestemmingsplan is er geen spraken van motorcross activiteiten.

Dit alles is echter buiten Jean-Paul Maas (LFTW), de Gemeenschapslijst (Politieke Partij uit Someren) en nu ook de gehele Gemeenteraad van Someren, waartoe Lierop hoort, gerekend. Want deze geven hun unanieme steun aan de petitie die als verzoek aan Provinciale Staten van Noord Brabant heeft om in deze uitzonderlijke situatie af te wijken van de verordening ruimte om zo de toekomst van de motorcross in Lierop te waarborgen. Daarnaast kwamen gisteren dus ook nog talloze sympathisanten hun steun betuigen. Dat ging trouwens niet onopgemerkt voorbij want zowel Omroep Brabant als de nationale zender SBS6 gaven aandacht aan deze geweldloze protestmars!


Uw reacties