Protest in Lierop brengt massa op de been!

Protest in Lierop brengt massa op de been!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Er borrelt al een tijdje iets in Lierop. Het bestaan van het Grand Prix parcours, waarop vele iconische duels zijn uitgevochten, staat op de helling. De baan in de Herselse bossen ligt er al sinds jaar en dag! Dit al meer dan 45 jaar, maar het parcours beschikte nooit over de juiste vergunningen. Dit vanwege het feit dat in het verleden er niet zoveel aandacht aan werd besteed en dat er een gedoogbeleid voor het parcours bestond. Dat gedoogbeleid staat nu echter op de helling door een uitspraak van de Raad van Staten die heeft laten weten dat van motorcross geen spraken kan zijn, zolang dit niet zo is vastgelegd in het bestemmingsplan. En in het huidige bestemmingsplan is er geen spraken van motorcross activiteiten.

Dit alles is echter buiten Jean-Paul Maas (LFTW), de Gemeenschapslijst (Politieke Partij uit Someren) en nu ook de gehele Gemeenteraad van Someren, waartoe Lierop hoort, gerekend. Want deze geven hun unanieme steun aan de petitie die als verzoek aan Provinciale Staten van Noord Brabant heeft om in deze uitzonderlijke situatie af te wijken van de verordening ruimte om zo de toekomst van de motorcross in Lierop te waarborgen. Daarnaast kwamen gisteren dus ook nog talloze sympathisanten hun steun betuigen. Dat ging trouwens niet onopgemerkt voorbij want zowel Omroep Brabant als de nationale zender SBS6 gaven aandacht aan deze geweldloze protestmars!


LEES MEER  Living for the Weekend organiseert in de zomer een 'FASTCROSS'

Uw reacties

Ook te lezen

 • Avrie Berry maakt overstap naar Honda

  Avrie Berry maakt overstap naar Honda

  Na vele seizoenen op een Oostenrijks merk te hebben gereden maakt Avrie Berry in 2022 de overstap naar Honda. De geboren Amerikaanse gaat uitkomen in de kleuren van Vermeeren-Honda Racing. …
 • ADAC Wintercup Frankenbach gaat opnieuw niet door

  ADAC Wintercup Frankenbach gaat opnieuw niet door

  Het bestuur van MCC Frankenbach heeft voor het derde jaar op rij besloten de jaarlijkse ADAC Wintercross af te gelasten voor het coronavirus. Het evenement werd in 2020 en 2021 …
 • Seth Hammaker breekt zijn rug op twee plaatsen

  Seth Hammaker breekt zijn rug op twee plaatsen

  Slecht nieuws van Seth Hammaker want de Kawasaki-rijder zal voorlopig niet in actie komen. De Team Pro Circuit-rijder is afgelopen week hard onderuit gegaan en heeft daarbij zijn rug op …
 • Jake Millward verlengt bij Verde Substance-KTM

  Jake Millward verlengt bij Verde Substance-KTM

  Jake Millward heeft zijn samenwerking met Verde Substance-KTM verlengt. De Brit blijft voor het team uitkomen in het REVO British Championship waarin hij afgelopen seizoen keurig vijfde werd. Daarnaast zal …