X

Voorbeschouwing VMCF openingscross Meeuwen!

Nu zondag trekt de VMCF het Belgische MX-seizoen op gang. Al mag je gerust van een openingsweekend spreken! MC Meeuwen heeft op zaterdag van 13u30 tot 17u immers vrije trainingen op het programma. Op zaterdagavond wordt er gefeest met DJ A-truxx. Het tijdschema voor zondag vind je hieronder.

Organisator Dimitri Wuyts zorgt in Limburg voor een piekfijne omloop waar rijders zeker veel plezier aan kunnen beleven. Foto’s van de schitterende omloop (licht zanderig) met mooi verzorgde jumps kan je zien op de pagina van onze max mxmag.

Nu zondag wordt ook een eerste indicatie van de krachtverhoudingen in alle klassen. In de Inters MX1 zijn alle ogen gericht op regerend kampioen Vincent Collet (Kawasaki). Collet pakte vorig jaar vlot de titel, ondertussen al zijn vierde kroon in de VMCF. Met kleppers als Frederic Weigert, overgekomen van de AMPL, Junior Slegers, Yerki Janvier, Mike Gillot en Eric Foguenne mag Collet flinke concurrentie verwachten in Meeuwen.

Nieuwe regel: ‘aanwezigheidspunten’

Om regelmaat te belonen en de spankracht van het kampioenschap aan te scherpen, zal elke rijder 5 ‘aanwezigheidspunten’ krijgen per geregistreerde reeks (als hij de jurywagen is voorbijgereden). Deze nieuwe regel gaat in vanaf de eerste proef tot de finale.

In de MX2 liet Mark Boot vorig jaar al zien dat hij de te kloppen man is als hij aan de start staat. De MX2 kampioen van 2016, Karel Schepmans, stapte over naar de MX1 zodat de strijd bij de kwartliters helemaal open ligt. Of haalt vicekampioen Tim Wirtz het laken naar zich toe? Nu zondag is er ook het VMCF debuut van thuisrijder Glenn Bielen. Benieuwd wat dit allemaal zal opleveren? Ga dan zeker een kijkje nemen!

GPS-adres: Gielisheide, 3670 Meeuwen-Gruitrode

Voornaamste deelnemers MX1: Vincent Collet, Mike Gilot, Dennis Wagemans, Donny Schmidt, Tom Schepmans, Eric Foguenne, David Foguenne, Roel Geurts, Patrick Capellen, Junior Slegers, Roy Sillien, Karel Schepmans, Glenn Lambaerts, Eli Helsen, Brent Bourleau, Jochem Walckiers, Jérome Benonit, Dimitri Stroobants, Jelle Smeesters…

Voornaamste deelnemers Inters MX2: Tony Bogaert, Tim Wirtz, Kris Fleerackers, Mark Boot, Jeremy Joris, Gaven Opdenakker



Inters Open B: Steffi Laier, Glenn Bielen, Jochen Van den Eede, David Persoons, Greg Vullers, Baestaens Stef, Donny Vanderckhove, Bastien Houche

> 2017 VMCF kalender

Foto: Raf Verachten