X

BK MX Moerbeke: Martens zet zegereeks verder!

Yentel Martens schreef na het ONK in Heerde en de Wintercross in Groesbeek nu ook de BMB openingswedstrijd op zijn naam! Alleen in de tweede reeks moest de Rockstar Energy-Husqvarna piloot Ken De Dycker voor zich dulden. Keeno, die vierde was in de eerste manche, werd tweede in de eindstand. Erik Willems (5-3) pakte verrassend de laatste podiumplaats.

Géén Jeffrey Dewulf, noch Cyril Genot in Moerbeke maar wèl een super gemotiveerde Yentel Martens. Vanmorgen zette Martens dan ook de pole neer voor Erki ‘Cargo’ Kahro. Ken De Dycker kwalificeerde zich als derde.

New Estonian Express Erki Kahro reed zich in de eerste manche ferm in de kijker!

De eerste Inters MX1 manche werd een waar spektakelstuk! Cédric Grobben nam een raketstart maar de verrassende Est Erki Kahro nam het commando. Grobben joeg op Kahro terwijl De Dycker herstelde van een mindere start. Polesitter Martens nam een afwachtende houding maar eens onder stoom leek De Dycker voor de overwinning te gaan. Met Kahro, Grobben, De Dycker en  Martens op een zakdoek was het publiek sowieso de winnaar. Kleine foutjes van ‘Keeno’ kwam ‘m duur te staan en de inhaalmogelijkheden waren ook vrij beperkt. Uiteindelijk bleek Martens echter over de langste adem te beschikken. Yentel bleek duidelijk snelste man in koers, Kahro klampte nog wel aan maar moest toch de duimen leggen. Grobben en De Dycker werden derde en vierde.

Toch Ken De Dycker

Sensatie van bij de start! De krappe chicane gevolgd door een haakse rechter eiste verschillende slachtoffers; zowel Kahro als Grobben én Silliën gingen -gelukkig zonder veel erg onderuit. Tweetakt man Willems nam de holeshot voor zijn rekening maar moest al snel baan ruimen voor Martens. De Dycker rondde de eerste bocht pas als 15de maar de Van Boom Suzuki rijder sneed als een mes door boter. Na één ronde dook de voormalige MXoN winnaar de top-5 al binnen. Kahro, die ei zo na, zijn Honda naar de reekszege had gereden in de eerste manche ging in de fout. Zo verdween er ook een podiumkandidaat uit de wedstrijd.

De Dycker domineerde  schijnbaar moeiteloos in de zware, tweede reeks.

Over de winnaar van de tweede manche was echter niet de minste twijfel. De Dycker snelde naar Martens en rekende snel met ‘m af. Martens controleerde op zijn beurt voor de tweede stek. Hoewel Dietger Damiaens op een mooie vierde plaats rond reed, kon hij de kloof met Erik Willems niet dichten. Grobben haalde nog alles uit de kast om toch een podiumplaats uit de brand te slepen! Zelf een remonte van de 30ste naar de 6de plaats kon Cédric niet helpen. Hij kwam in het wiel van Wybo over de finish, zo moest hij met één puntje de duimen te leggen voor Erik Willems! Zondermeer een erg knappe prestatie van Erik. We zouden er de statistieken moeten bijhalen wie laatst een tweetakt op het podium plaatste in het BK MX1!

Ook vandaag haalde Cédric Grobben een hoog niveau. Door een val in de start van reeks 2 miste hij het podium op één punt na!

Na een heel degelijke eerste manche bevestigde Greg Smets in de herneming. De Desselaar eindigde 7de, pas in de slotfase ontfutselde Grobben hem P6.

Kwalificaties MX1 Moerbeke: 1.  Yentel Martens, 2. Erki Kahro, 3. Ken De Dycker, 4. Cédric Grobben, 5. Erik Willems, 6. Jurgen wybo, 7. Kristof Salaets, 8. Jorne Tytgat, 9. Dietger Damiaens, 10. Roy Sillien…

Inters MX1

 Reeks 1: 1. Yentel Martens, 2. Erki Kahro, 3. Cédric Grobben, 4. Ken De Dycker, 5. Erik Willems, 6. Roy Silliën, 7. Kristof Salaets, 8. Jurgen Wybo, 9. Dietger Damiaens, 10. Jorne Tytgat

Inters MX1 Reeks: 1. Ken De Dycker, 2. Yentel Martens, 3. Erik Willems, 4. Dietger Damiaens, 5. Jurgen Wybo, 6. Cédric Grobben, 7. Greg Smets, 8. Kristof Salaets, 9. Dietger Aerts, 10. Bram Valckx

Inters MX1 Eindstand: 1. Yentel Martens 47 ptn, 2. Ken De Dycker 43, 3. Erik Willems 36, 4. Cédric Grobben 35, 5. Dietger Damiaens 30, 6. Jurgen Wybo 29, 7. Kristof Salaets 27, 8. Roy Silliën 24, 9. Greg Smets, 10. Erki Kahro

 

Jago Geerts boekt eerste 250 zege!

In Heerde stonden beide Sahkar rijders op het podium in de MX2. Ook in Moerbeke werd vandaag gewonnen! Regerende 125cc wereldkampioen Jago Geerts pakte in Moerbeke zijn eerste 250 overwinning. Jago domineerde in de eerste manche van start tot finish. Aan de meet had het Balense talent maar liefst 27 seconden voorsprong op de jonge Fin Jere Haavisto (137 Motorsport KTM)!

Bij de Inters MX2 was Jago Geerts, zeker in de eerste reeks, buiten categorie!

Ook de tweede reeks werd een kolfje naar de hand van Geerts. Deze keer moest hij echter terugkomen na een mindere start. Ondanks de zware staat van de baan had Jago zich al in de vierde ronde de leiding in handen genomen. Teammaat Roosiorg liet in Heerde al zien dat hij de voorbije winter veel progressie heeft geboekt. In deze reeks was Hardi ‘Best of the rest’ en eindigde op 5 seconden van Jago, zo werd de jonge Est derde in de eindstand. Haavisto, die net als Geerts en Roosiorg dit jaar in het EMX250 uitkomt, mocht dus in zijn eerste wedstrijd op Belgische bodem mee op het podium!

MC Mikkola sterkhouder Mark Boot moest qua snelheid niet onderdoen voor het Internationale podiumgezelschap. In de eerste manche werd hij derde. Door een vroege fout in de tweede manche greep hij echter net naast het podium.

Inters MX2 reeks 1
1. Jago Geerts, 2. Jere Haavisto, 3. Mark Boot, 4. Hardi Roosiorg, 5. Jordan Hebette…

Inters MX2 reeks
1. Jago Geerts, 2. Hardi Roosiorg, 3. Jere Haavisto, 4. Mark Boot, 5. Mattis Meersschout

 Inters MX2 Eindstand
1. Jago Geerts 50, 2. Jere Haavisto 42, 3. Hardi Roosiorg 40, 4. Mark Boot 38, 5. Mattis Meersschout 31, 6. Jardan Hebette 31, 7. Mike Roose

Foto’s: Plan-B