X

MON: Boekel trapt Galvincup af!

Nu zondag is het dan eindelijk zo ver, de eerste wedstrijd om de gloednieuwe Galvincup wordt dan verreden op circuit Bezuidenhout in Boekel. Er vinden daar dan maar liefst twee wedstrijden plaats: een nationale motorcross met vier klassen (MX 2 Junioren, MX Open Junioren, MX Open Senioren en MX Open Nationalen) en de prestigieuze Galvin Cup!

De Galvincup is een nieuw open Inters kampioenschap over 5 wedstrijden. In totaal is een prijzenpot van bijna €13.000 voorzien. Voor de Galvincup, in het leven geroepen voor MON’s snelste rijders en al hun fans, hebben reeds 55 coureurs zich ingeschreven. Klik hier voor de rennerslijst. Onder de opvallende namen rijders zoals Eric Leijtens (foto), Roy Sillien, Mark Boot, Roy Van Heugten, MON Inters Open vicekampioen Roy Hoeijmakers, de top-3 van de Inters MX2 vorig jaar met Mike Van Den Bogaert, Kay Ebben  en Jarno Derks. Ook hoofdsponsor Heikki ‘Galvin’ Van Den Berg staat ingeschreven en er is zelfs een sterke buitenlandse delegatie onder aanvoering van topfavoriet Filip Bengtsson, Tim Münchhofen, de Hollandse Brit Marcus-Lee Soper en de Belgen Donny Schmidt en Glenn Bielen.

Meedoen kan nog, als je een MON-startbewijs hebt bij de MX Open of MX 2 Inters (of een afvaardiging van een IMBA-bond). Stuur voor donderdag 12:00 uur een mailtje naar info@mon.nl met je naam en startnummer, of meld je gewoon op de wedstrijddag. Meer informatie over de Galvincup, waaronder een tijdschema, vind je hier.

Foto: Ronny Vanhulle