X

Micha Boy de Waal de sterkste in Boekel

Met twee duidelijke overwinningen heeft Micha Boy de Waal de tweede wedstrijd van het KNMV Nederlands Kampioenschap 500cc gewonnen. De GasGas-rijder wist bij MC Boekel de dagzege te pakken voor Freek van der Vlist (3-2) en Marcel Conijn (2-3). Van der Vlist is de nieuwe leider in de tussenstand.

1e manche
Met de Laurense Motors-Kawasaki neemt Robert Fobbe de beste start. Hij ziet De Waal snel passeren maar hij wordt even later van de leiding verdrongen door Van der Vlist. Deze kan wat afstand nemen maar De Waal vecht terug en na ruim 10 minuten neemt hij de leiding terug in handen. Van der Vlist weet lang de tweede plaats vast te houden maar in de laatste ronde laat hij zich verrassen door Conijn. De Yamaha-rijder wordt tweede voor Van der Vlist en Boris Blanken. De Fantic-rijder komt als 27e uit de eerste ronde maar hij rijdt een geweldige wedstrijd om nog als vierde over de finish te komen voor Nick Leerkes.

2e manche
In de tweede manche neemt Hardi Roosiorg de beste start maar hij ziet De Waal snel passeren. Ook Van der Vlist weet in de eerste ronde de snelstarter te passeren. De hoofdrolspelers vechten even om de leiding maar De Waal geeft zijn JH MX-GasGas te sporen en laat zich niet meer achterhalen. Van der Vlist wordt tweede voor Conijn die in de beginfase even wat tijd nog heeft gehad om de derde plaats in handen te krijgen. De aansluiting met de top twee is dan al verloren maar Conijn komt als derde over de finish. Jeroen Bussink rijdt een knappe wedstrijd en hij weet als vierde over de finish te komen voor Roosiorg.

Het NK gaat op zondag 7 april verder, dan wordt er gereden op het circuit van Lochem.

Uitslagen KNMV Open Nederlands Kampioenschap 500cc; Boekel, NL:
1e manche

1. Micha Boy de Waal NL GasGas
2. Marcel Conijn NL Yamaha
3. Freek van der Vlist NL KTM
4. Boris Blanken NL Fantic
5. Nick Leerkes NL TM

2e manche
1. Micha Boy de Waal NL GasGas
2. Freek van der Vlist NL KTM
3. Marcel Conijn NL Yamaha
4. Jeroen Bussink NL KTM
5. Hardi Roosiorg Est KTM

Dagklassement:
1. Micha Boy de Waal NL GasGas 1-1
2. Freek van der Vlist NL KTM 3-2
3. Marcel Conijn NL Yamaha 2-3
4. Jeroen Bussink NL KTM 6-4
5. Nick Leerkes NL TM 4-7

Alle uitslagen zijn HIER te vinden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #AnnaMXPics