X

Van Strijbos tot Bogers: Reacties van de laaglanders!

Uitblinker Jeremy Van Horebeek lieten we al eerder aan het woord! Dat is nu éénmaal het voorrecht van de Man Van Het Weekend. Zijn relaas lees je hier.

We tekenden de reacties van de andere Nederlanders en Belgen hieronder op! Over pechvogel Bas Vaessen berichtten we elders al eerder.

Jeffrey Herlings (Red Bull-KTM, negende in MXGP): “Door het probleem met mijn pols en hand is het de voorbije weken zwaar geweest. En waarschijnlijk is dit ook nog eens de zwaarste klasse ter wereld.Tot nu toe was dit mijn beste week, maar het was nog lang niet goed genoeg. We moeten dus blijven werken om beter voor de dag te komen.”

Glenn Coldenhoff (Red Bull-KTM, negende in MXGP): “Mijn starts waren geweldig en daar hadden we ook veel op getest. Dat werk heeft hier echt zijn vruchten afgeworpen. Dat was het positieve deel van het weekend, want het ging verder moeizaam. We hebben dan voor de tweede manche een aantal wijzigingen [aan de set-up] doorgevoerd. Ik voelde me meer op mijn gemak en het was jammer dat we een mechanisch probleem hadden. Vijftiende plaats in de eerste race was echt niet goed. Dat ik de kans niet kreeg om het goed te maken was rot.”

Clément Desalle (Kawasaki Racing Team, zesde in MXGP): “Mijn kwalificatierace was niet gemakkelijk, want er was een crash in de de start vlak voor me en ik kon geen kant op! Ik viel niet maar ik verloor veel te veel te veel tijd. In de race maakte ik een fout waardoor ik pas veertiende werd. Mijn start in de eerste race was vrij goed. Ik was derde of vierde gedurende de hele race en ik werd ook derde uiteindelijk eindigde. Het was een goede race. De baan veranderde veel tussen de twee races en, hoewel ik een zeer goede start nam, had ik veel moeite met de baan. Ik werd tweede in de eerste bocht en nam de leiding over in bocht twee om de race voor een aantal ronden te leiden. Maar ik had niet het juiste gevoel en besloot om op safe te spelen.”

Brent Vandoninck (Kemea Yamaha Offical MX2, 7de in MX2) -> Check het race report van Kemea Yamaha!

Kevin Strijbos (Suzuki World MX, elfde in MXGP): “Deze races brachten niet wat ik zelf of het team verwacht. Vooral na gisteren toen ik zesde eindigde in de kwalificatie. De eerste manche was ik gewoon te voorzichtig. Ik kon geen goede lijnen vinden en kreeg last van opgepompte armen omdat ik zo verkrampt reed. Daarna kon ik niets meer doen omdat ik zoveel energie had verbruikt op die manier. In de tweede manche voelde ik me beter.  Mijn start was behoorlijk en ik zat er goed bij in het midden van het veld. Mijn eerste paar ronden waren echter niet al te best!

Hierdoor verloor ik een paar plaatsen want het was een beetje zoals in de eerste manche. Ik was te voorzichtig. Toen het halverwege de manche beter begon te gaan, zette ik enkele goede rondetijden neer. Een aantal rijders kon ik nog pakken maar het was gewoon te laat om nog een ​​resultaat te boeken. Het is echt jammer, want ik voelde me goed. Ook gisteren ging het goed dan is het zeker spijtig als het niet klikt tijdens de races. Ik weet wat het probleem is, ik moet het gewoon weten te overwinnen! Helaas niet de resultaten die ik wilde, maar we leerden wel nieuwe dingen over de RM-Z450WS. Dat is een pluspunt. Voor Mexico moet ik gewoon terug gaan werken aan mijn zwakke punten. HEt voelt immers aan alsof ik er klaar voor ben. Ik ben klaar voor de top vijf; klaar voor het podium. Mijn snelheid is er ik moet het gewoon laten zien tijdens de wedstrijden.”

Julien Lieber (Lieber Racing Team-KTM, 10de in MX2): “Het weekend was niet wat ik ervan verwacht had! Mijn start in de eerste manche was niet goed. Daarna klom ik op naar 12 maar in de eerste ronde sprong er iemand op mij! Onze motoren hingen in elkaar en de hele manche moest ik met een krom stuur rijden. Ik was bijna laatste toen ik weer weg was daarom was het niet slecht om toch nog wat punten te scoren, ik werd 16de. Mijn tweede reeks was wel regelmatig. Ik had een redelijke start en lag lang vierde tot Sanayei mij passeerde en zo werd ik vijfde. In de tussenstand sta ik nu vierde.”

Brian Bogers (HSF Logistics Motorsport KTM – 13de in MX2): “Na Indonesië werd ik ziek en ik sukkelde met een voorholte ontsteking, fysiek kreeg ik daar de weerslag van in Argentinië. Mijn starts waren telkens niet goed. In de eerste manche kon ik nog redelijk terugkomen en werd elfde.

In de tweede manche raakte ik al vroeg in de wedstrijd vermoeid. Pushen zat er daardoor niet in en ik werd pas 16de. Een wedstrijd om snel te vergeten maar we wisten op voorhand dat het niet ideaal was.”

Davy Pootjes (HSF Logistics Motorsport KTM – 20ste in MX2) “Er wasmaar één ding goed aan mijn weekend en dat was mijn snelheid… In de eerste rond werd ik er hard uitgereden door een andere rijder. Daarbij heb ik mijn schouder flink bezeerd. Helemaal laatste was ik pas als ik terug kon vertrekken. Zo ben ik pas 18de geworden… Mijn schouder begon daarna flink pijn te doen waardoor ik de tweede manche niet kon afmaken. Op dit moment ziet het er niet naar uit dat er iets is gebroken of dat ik iets anders heb. Jammer van de resultaten want er had veel meer ingezeten. Op naar de volgende race.”

Lars Van Berkel (Vamo Honda – 25ste in MX2)
“Natuurlijk kijk ik met gemengde gevoelens terug op deze GP. Afreizen naar Argentinië en hier mogen rijden was echt een fantastische ervaring! Qua rijden had ik best een goed gevoel en ook qua conditie sta ik er goed voor. Aan de andere kant moet ik wel zonder punten terug naar huis. Tegenover andere rijders begonnen we met wat achterstand omdat zij al twee GP’s achter de rug hadden. Het duurde ook even om te wennen aan Micael’s motor hoewel ik m’n eigen vering had meegebracht. Maar nog belangrijker was het algemene niveau van de wedstrijd. Vroeger had je amper 15 permanente rijders aan de start van een overzeese Grote Prijs. Hier was een volledig deelnemersveld met stuk voor stuk snelle jongens!

We hebben gelukkig ook heel wat opgestoken van de Argentijnse GP. Waar we nog moeten aan werken. Het is duidelijk dat het op dit soort van snelle omloop beter moet. Bovendien was het hier voor iedereen lastig om terug te komen als je er niet van in het begin goed bij zat. Ik had gehoopt dat de baan wat technischer zou worden voor de tweede manche maar dat viel tegen. Bij deze ook  grote dank aan al mijn sponsors die mijn deelname hier mogelijk maakten. Het was geweldig om hier überhaupt aan de start te staan. Toch ben ik ook blij dat ik zondag nog eens voor eigen publiek kan rijden. Tot in Oss!”

Foto’s: ShotbyBavo, Ray Archer, Pascal Haudiquert