X

VLM: Kenny Janssens oppermachtig in Arendonk

VLM streek neer bij de Deltacrossers in Arendonk. Tijdens de tijdtraining zette plaatselijke man Dieter Vromans zijn stempel en zette een zeer snelle tijd op de klok met zijn MX2 machine. Enkele toppers bleven afwezig maar dat maakte het niet minder spannend.

Tijdens de start van de eerste manche kregen we net als vorige week een valpartij waarin Jonas Salaets onderuit ging, gelukkig weer zonder erg. Jens Van Meer nam kopstart met Kenny Janssens op zijn achterwiel. Lang duurde het echter niet of Janssens had de leiding in handen.

Janssens en Van Meer vochten een mooie strijd uit. Maar ook Steven De Beuckelaer liet zich van zijn beste zijde zien. Arendonkenaar Vromans mengde zich ook vooraan. En Jonathan Banken baande zich ook een weg naar voren. De MX2 rijders waren vooraan goed vertegenwoordigd in de top 10. Janssens won de eerste manche voor Van Meer en Banken.

Bij het vallen van het starthek in de tweede manche ging Kenny Janssens er als een pijl vandoor gevolgd door Jelle Grade en Jens Van Meer. Janssens leek haast te hebben en bouwde meteen een ruime voorsprong op. Grade, van Meer en Van Massenhoven vochten voor de tweede plaats. Lange tijd was die in handen van Van Massenhoven maar daar was Van Meer het niet mee eens en nam de twede plaats afhandig.

Grade was vooraan weggezakt .Daarna volgden Jonathan Banken, Steven De Beuckelaer, Bram Schoepen en Kevin Schellens. Deze rijders vochten een onderling duel uit.Ook Dieter Vromans sloot zich naar het einde toe nog bij deze mannen aan en wist zo heel wat plaatsen goed te maken. Janssens won met tien seconden voorsprong op Van Meer. Beste MX2 rijder werd Banken op de derde plaats. Van Massenhoven werd vierde en vijfde De Beuckelaer.

Uitslag Reeks 1
1. JANSSENS KENNY
2. VAN MEER JENS +4.753
3. BANKEN JONATHAN +15.562
4. VROMANS DIETER +28.340
5. VAN GELDORP KEVIN +34.584
Uitslag Reeks 2
1. JANSSENS KENNY
2. VAN MEER JENS +9.977
3. BANKEN JONATHAN +16.236
4. VAN MASSENHOVEN WOUTER +24.451
5. DE BEUCKELAER STEVEN +29.747
Totaaluitslag Inters MX2
1. BANKEN JONATHAN 50 ptn
2. SCHELLENS KEVIN 42 ptn
3. VROMANS DIETER 42 ptn
4. SCHOEPEN BRAM 36 ptn
5. COOLS DAVID 31 ptn
Totaaluitslag Inters MX1/MX3
1. JANSSENS KENNY 50 ptn
2. VAN MEER JENS 44 ptn
3. VAN MASSENHOVEN WOUTER 38 ptn
4. VAN GELDORP KEVIN 35 ptn
5. DE BEUCKELAER STEVEN 34 ptn

Tekst & Foto: Karine Discart