X

Voorbeschouwing VLM Meldert-Lummen

Voor de derde wedstrijd van het seizoen trekt de VLM naar Meldert-Lummen. Het Rush MX-Team staat er in voor twee dagen crossplezier met de JMS op zaterdag en VLM op zondag. De voorbije zondagen lag het tempo bij de Inters telkens erg hoog met Jeffrey Dewulf (Lommel) en Ken De Dycker (Helchteren) als winnaars. We zijn benieuwd wat Lummen zal brengen!

Het Rush MX-team is niet aan haar proefstuk toe. Dat is ook te merken aan de voorbereidingen. Oprijplaten voor de parking, vrijmaken van de toegangsweg, aanleggen van de omloop om ‘m zo weerbestendig mogelijk te maken… Het team achter rijders Levi Van Roosbroeck en André Vossius pakt de zaken duidelijk grondig aan. Gelukkig zitten ook de omstandigheden mee want de omloop ligt op een helling waardoor de impact van de regen beperkt blijft. En ook de wind helpt natuurlijk. Deze namiddag lag de omloop er dan ook prima bij (zie foto’s). Kortom jullie kunnen er van op aan dat er hard gewerkt worden om een mooie omloop aan te bieden. Rush MX-Team verwacht dan ook alle rijders en supporters op post in Meldert-Lummen!





Het is in ieder geval duidelijk dat het VLM-seizoen goed is gestart. Zowel in Helchteren als in Lommel was er bovendien een behoorlijke belangstelling van BMB-rijders die door middel van de bijvergunningen ook in de VLM kunnen starten. Zeker het afgelopen weekend in Lommel waren er een pak rijders van internationaal of GP niveau met behalve Ken De Dycker ook Micha-Boy De Waal, Jonathan Bengtsson, Michael Hool, Cédric Grobben en Sahkar-KTM rijder Hardi Roosiorg. Behoudens pech blijft De Dycker ook komend weekend favoriet. Reken maar dat Keeno gemotiveerd zal zijn om in Lummen weer op het hoogste schavot te komen!  Dat Grobben op de loer ligt om te profiteren van elke fout bewees hij al in Lommel.

Wie dan naar de individuele prestaties van the usual suspects in VLM kijkt, merkt dat Wouter Van Massenhoven onder stoom komt. De BeTeMo pilot stuurde zijn KTM na 2 slechte starts toch naar een 7de plaats in de eindstand. Ook veteraan Kristof Salaets is het crossen nog niet verleerd. Hij werd In Lommel 8ste. Ook de pupil van David Cools, Jens Van Meer (CKP Racing Team) rijdt op dit moment sterk. VLM nieuwkomer Steve Seronval kijkt dan weer uit om het tij te keren. Het zit Steve ‘Rocket’ voorlopig niet mee, maar zijn ervaring van 10 MCLB titels zal op een omloop zoals die in Lummen zeker van pas komen!


Bij de Inters MX2 stond Dieter Vromans –weliswaar met de tong tussen de wielen- vorige week toch maar mooi direct op het podium. We zijn benieuwd hoe ook in de MX2de strijd zal evolueren! De lijst van rijders met podiumsnelheid is dan ook lang met Jens Hendrickx, Enzo Aerden, Jordi Van Mieghem, Kevin Schellens, Frederik Daenen, Bram Schoepen en Thomas Vermijl. Het wordt hoe dan ook de moeite waard in Lummen!

GPS = Hertenerodestraat, Meldert-Lummen

Tijdschema’s zaterdag en zondag

VLM VOORSEIZOEN 2017

Voornaamste deelnemers MX1: Steve Seronval, Ken De Dycker, Jens Van Meer , Kenny Janssens, Wouter Van Massenhoven, Kristof Salaets, Jonas Salaets, Sven Wouters, Greg Smets, Cedric Grobben, Jilani Cambré en Jeremy Renkens

Foto’s: Gunther Smeys