X

Voorbeschouwing VLM motorcross Balen

De jaarlijkse VLM motorcross van DIGA Racing in Balen is al bijna net zo’n monument als de Motorcross van de Keiheuvel! Dit weekend staat voor de VLM Inters de eerste kampioenschapsproef op het programma. Maar dat is niet alles, ook wat betreft de omloop is er goed nieuws vanuit Balen.

Meer dan 10 jaar richt DIGA motorcross in op de Keiheuvel. Maar naast alle wereldtoppers op halfoogst zakken amateur crossers al veel langer af naar deze zéér uitdagende zandbak. “Dit jaar hebben we hard gewerkt om het parcours te verbeteren,” zegt Dirk Saelen van Diga Racing die de wedstrijd inricht in samenwerking met het CKP racing team onder leiding van Paul Boeckaerts.

“Het circuit is niet alleen een stuk langer geworden, ook qua layout is het veel mooier geworden. Omdat we de 50cc, 65cc en pitbikes ook willen laten genieten van hun cross op de Keiheuvel hebben we voor het programma van zaterdag een aangepaste layout die veelzijdig en tegelijk aangepast is voor de kleinere motoren. Op zaterdagavond passen we de omloop dan aan voor de volwassen rijders. “

We zien deze vliegende Fin, Miro Sihvonen, ver komen op de Keiheuvel!

Aan een pronostiek voor zijn eigen wedstrijd waagt Saelen zich liever niet. “De Keiheuvel is sowieso een zware wedstrijd voor iedereen. En het is ook al vaker gebleken dat het een onvoorspelbare race is. Doordat het de eerste kampioenschapswedstrijd is verwacht ik toch alle tenoren op post. Ik hoop natuurlijk wel dat mijn eigen rijder Miro Sihvonen zich zal kunnen tonen!” Met Sihvonen, vorig jaar derde in de EMX250 wedstrijd van Lommel, heeft KTM Diga Junior Racing in ieder geval een flinke klepper aan de start.

De voorbije weken bevestigde Cédric Grobben dat hij al vroeg de vorm te pakken heeft en ook hij is gebrand op een zege in Balen! Net op tijd voor de eerste ronde van het kampioenschap knoopte Steve Seronval weer aan met de overwinning. Seronval was immers de sterkste in Vorselaar vorig weekend. Of wat te denken van een Jens van Meer die vorig jaar op de Keiheuvel won, regerend VLM kampioen Wesley Verheyen of Wouter Van Massenhoven?

Hij is weer op de afspraak: Jelle Grade!

Ook terug van weggeweest is Jelle Grade. De publiekslieveling maakt zijn wederoptreden na een operatie aan de knie de voorbije winter. Jelle ‘The Great’ Grade pikte vorige week al een MON wedstrijd mee in Berghem waar hij in de eerste manche keurig vijfde werd. Meespelen voor het podium is nog niet aan de orde voor Jelle, maar iedereen ziet er naar uit om de #34 weer aan het werk te zien!

Aangezien er onvoldoende interesse is van de zijspannen staan deze niet op het programma zondag.

Inkom: € 13,00, tot 15 jaar is de inkom gratis

GPS Adres: Gerheide, 2490 Balen

Foto’s:  Gino Maes, KTM Diga Junior Racing, Carine Van Vugt-Discart