X

Kawasaki verlengt contract met Eli Tomac!

Kawasaki USA heeft een meerjarige contractverlenging afgesloten met Eli Tomac. De Monster Energy Kawasaki rijder rijgt momenteel de overwinningen aan elkaar en is verwikkeld in een gevecht om de Monster Energy AMA Supercross titel.

“Ik ben erg dankbaar dat ik bij Monster Energy Kawasaki mag blijven,” zei Tomac. “Het team heeft het afgelopen jaar veel vertrouwen in mij gesteld. Dat heeft mij dan weer het vertrouwen gegeven dat ik nodig heb om te winnen. We hebben samen keihard gewerkt, het is goed om te zien dat dat nu resultaten oplevert.”

In zijn eerste jaar op de KX450F werd de rijder uit Colorado vierde in de Supercross eindstand. Daarna werd hij tweede in de het  AMA Pro Motocross Championship met twee eindzeges en 10 podiumplaatsen.  Tomac schreef bovendien ook twee MXGP’s en de Monster Energy Cup op zijn naam. Tot dusver won hij in het 2017 SX seizoen acht wedstrijden, waaronder een reeks van vijf zeges op rij.

“Eli Tomac is een uitzonderlijke rijder en atleet. Hij heeft  de traditie van dominantie op de KX450F succesvol verder gezet,” zei Kawasaki Motors Corp., U.S.A. President Yoshi Tamura. “Eli geeft perfect uiting aan Kawasaki’s toewijding tot winnen. We zijn erg opgetogen dat hij voor de komende jaren del uitmaakt van het Monster Energy Kawasaki team!”

Foto: Supercroslive