X

KEMEA Yamaha Official MX2 Race Report, GP5 Pietramurata, Italië

Voor de eerste GP op Europese bodem streek de MXGP paddock neer langs de prachtige bergflanken van Pietramurata. Gekend voor zijn prachtige locatie keek iedereen uit naar deze wedstrijd en het gewoonlijke ritme, met de motoren onder de team tent.

Het KEMEA team was terug volledig met Alvin die Brent en Benoit terug vergezelde na de blessure die hij opliep in Argentinië. De Zweed probeerde enkele keren voor de wedstrijd met de motor te rijden en voelde dat de schouder nog niet 100% is maar wel goed genoeg om te starten en terug op te bouwen.

In de kwalificatiewedstrijd op zaterdag reed Brent een sterke race. Na een matige start kwam hij sterk terug en kwam hij als zesde over de streep. Benoit kreeg de 14e startplek toegewezen na een slechte start en Alvin kwam als 22e aan.

Duizenden Italiaanse fans waren op zondag present om te genieten van de wedstrijden. In de eerste MX2 reeks kwam Paturel na de eerste ronde als 13e over de finish. Hij schoof ronde na ronde op en reed halfweg de wedstrijd op de zevende plaats als hij af te rekenen kreeg met technische problemen en moest opgeven. Alvin had een degelijke start en reed de eerste ronden in de top 10. Doordat hij nog niet helemaal fysiek op punt is moest hij enkele plaatsen afstaan maar finishte nog mooi als 13e, net na Brent. Vandoninck had na een slechte start van de 24e naar de 12e plaats teruggekomen.

In de tweede reeks kende Benoit andermaal een slechte start. Hij kwam na de eerste ronde als 33e door. Op deze verraderlijke omloop, waar passeren heel moeilijk is kwam de Fransman nog terug naar de 13e plaats. Hij werd 19e in de eindstand en zakt in de tussenstand van het WK naar de vijfde plaats, 45 punten achter de leider.
Brent ging van start rond de 15e plaats. Het duurde even voor hij echt op gang kwam maar na enkele ronden begon hij gestaag op te schuiven om als 9e te eindigen. Met dit resultaat werd Brent 8e in de eindstand en behoudt hij zijn zesde plaats in het kampioenschap.
Alvin kende een mindere start als in de eerste reeks en reed de ganse wedstrijd rond de 20e plaats. Hij kwam uiteindelijk als 21e aan en werd ook 21e in de eindstand. In de tussenstand van het WK is Ostlund momenteel te vinden op de 22e plaats.


Benoit Paturel:
“ Ik ben diep ontgoocheld na dit weekend… Het geluk stond niet aan onze zijde hier in Italië en ik blijf sukkelen met de starts. Het is frustrerend omdat ik weet dat ik weet dat ik de snelheid heb om vooraan mee te rijden. Maar de start is heel belangrijk dus ik moet hieraan hard werken. Daarnaast had ik ook nog technische problemen in de eerste reeks, dus het is een weekend om snel te vergeten. We hebben veel punten verloren vandaag maar we mogen niet opgeven. Volgende week is er een nieuwe GP met nieuwe mogelijkheden, dus hard werken nu en hopen dat we volgende week kunnen terugvechten.”


Brent Vandoninck:
“ Ik vertrek eigenlijk met gemengde gevoelens uit Italië… Ik voelde me het ganse weekend heel goed op de motor, maar er zat veel meer in qua resultaten, dus uiteindelijk ben ik vrij ontgoocheld. Mijn starts waren niet goed dit weekend en op een omloop als Arco is het dan heel moeilijk om terug te keren, vooral omdat er niet veel plaatsen zijn waar je het verschil kan maken (tenzij je Antonio Cairoli noemt)… Ik vind het spijtig dat ze net de stukken waar je het verschil kan maken plat trekken, op die manier gaat iedereen overal snel. Maar het is wat het is. Volgende week is het Valkenswaard en daar kijk ik wel naar uit. Dit is een soort van thuis GP voor mij, ik kan zelfs thuis gaan slapen. Bovendien rijd ik er ook graag, dus laat ons afgelopen weekend snel vergeten en uitkijken naar de volgende.”

Alvin Ostlund: “ Het was een moeilijk weekend. Vorige week kwam ik op training nog ten val en mijn rug speelde mij veel parten, vooral op zaterdag tijdens de kwalificatie. In de eerste reeks had ik een goeie start en reed ik goed gezien de omstandigheden. Ik was tevreden met de 13e plaats want mijn schouder voelt nog steeds vrij zwak aan en ik durf nog niet 100% voluit te gaan. In de tweede manche zat ik onmiddellijk helemaal achteraan en dan is het moeilijk om goed terug te keren. Ik kijk echter wel hard uit naar volgende week. De GP van Valkenswaard is één van mijn favoriete wedstrijden en mits wat extra training zal ik ook nog sterker zijn.”