Vijf minuten met Brent Van Doninck!

Vijf minuten met Brent Van Doninck!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na een wisselvallige overzeese campagne bezorgde Brent Van Doninck zichzelf een doorbraak in Valkenswaard. De Belgische Kemea Yamaha rijder reed dit weekend immers naar zijn eerste podium van het seizoen. Daardoor klom hij ook op naar de zesde plaats in de tussenstand van het WK MX2. Een enorme opsteker voor Van Doninck die voor het laatst in de GP top-3 reed in Assen 2015. Wij haalden Brent voor de micro als rijder van de week!

Werd je ongeduldig toen het in de voorjaarswedstrijden en in Qatar vierkant draaide?
Brent Van Doninck:
“Ik wilde er maar al te graag direct staan na mijn tegenvallend 2016. Aan de andere kant is dat niet altijd mogelijk! Daarom had ik me voorgenomen om het jaar rustig te beginnen en om dan het vertrouwen op te bouwen. In Qatar en Indonesië waren de resultaten nog niet geweldig toch wist ik dat het goed zou komen. Want ook op training was ik heel snel.”

Met de snelheid die je hier had, zat er zeker meer want de starts blijven lastig.
Van Doninck:
“Dat klopt, tegen dat je naar voor bent gereden zijn de eerste drie weg! In de eerste race kwam ik van 23. En in het laatste deel van de race voel je na zo’n inhaalwedstrijd ook dat je geen energie meer hebt om nog te blijven aanvallen. Op dit moment zijn wij -alle drie de Kemea rijders- aan het zoeken om goed weg te komen. Gelukkig was de start in de tweede manche wel iets beter. Ondertussen wordt er hard gewerkt om een oplossing te vinden. Elke week zijn er kleine verbeteringen, hopelijk komen we er snel uit. Gelukkig heb ik dit jaar ook al goede starts gehad!”

Toen je naderde op Seewer in de tweede manche koos je er uiteindelijk voor om jouw podium veilig te stellen. De ‘old-school’ Brent Van Doninck had waarschijnlijk doorgezet met kans op een crash?
Van Doninck: “Daar ben je niks mee hé. Ondertussen ben ik wel iets slimmer geworden! Verstand komt met de jaren zeker? En ik heb nog wel even tijd, ook de komende twee seizoenen zou ik nog MX2 kunnen rijden. Dat is het geluk om in januari te verjaren.”

Vorig jaar kampte je met een heup-en duimblessure om dan hier in Valkenswaard op het podium te klimmen is een mooie timing!
Van Doninck:
“Het was een heel mooi weekend en zoals je zegt is het ook een thuis GP want ik woon amper 15 kilometer van hier. Met zoveel van mijn fans die er aanwezig waren, maakte dat mijn podium wel speciaal.”

In de WK stand sta je nu zesde ben je daar tevreden mee?
Van Doninck:
“Dat gaat de goede kant uit ja. Op zich was ik de laatste wedstrijden toch al regelmatig en dat ik belangrijk voor de eindstand. Vooraf had ik mij een top vijf als doel gesteld. Als ik dat haal op het einde van het jaar dan ben ik tevreden.”

Ook de volgende Grote Prijs in Letland is zanderig, dat biedt mogelijkheden.
Van Doninck: “
Ik wil me niet te veel vastpinnen op een bepaalde Grote Prijs maar natuurlijk kijk je er wel meer naar uit als de vorm goed is en als je weet dat de omloop je ligt . Dat is wel het geval in Kegums. Nu komt het er op aan om de positieve lijn door te trekken!”

Foto’s: CDS, shotbyBavo, Loïc Lassence

Uw reacties