X

VMCF ASSENEDE: Weigert voor de broers Foguenne

 

De VMCF was dit weekend aan de slag op het zandcircuit van Assenede. De zware omloop lag er door de droogte deze maal nog zwaarder bij dan normaal en daar kon Frederic Weigert optimaal van profiteren. De ervaren toppers kon zijn kopstart tweemaal verzilveren met een reekszege ondanks het aandringen van vooral David Foguenne.

In de eerste manche kwamen Junior Slegers en David Foguenne net te kort tegen de sterk startende Frederic Weigert. Eric Foguenne miste totaal zijn start en moest zijn TM-machine uiteindelijk naar een mooie vierde plaats sleuren voor Jeremy Joris die opnieuw de beste MX2-rijder werd.

Ook in de slotreeks kon Weigert opnieuw de hole-shot opeisen en opnieuw waren de broers Foguenne de actiefsten in de achtervolging. Junior Slegers moest in de laatste minuten passen voor het geweld van de beide TM-rijders. Niemand kon echter in de buurt komen van Weigert die zo een dubbele zege pakte voor David en Eric Foguenne. Junior Slegers werd mooi vierde voor Jeremy Joris die zo de zege pakte in de MX2-klasse. Bij de B-piloten won Donny Vandekerkhove het prestigeduel met de heroptredende Tony Bogaert.

Volgend weekend wordt de VMCF-caravaan verwacht op de Limburgse omloop van Zoutleeuw.

Resultaten, volledige resultaten hier

Eerste reeks

  1. Frederic Weigert (Honda)
  2. David Foguenne (TM)
  3. Junior Slegers (KTM)
  4. Eric Foguenne (TM)
  5. Jeremy Joris (Yamaha)

Tweede reeks

  1. Frederic Weigert (Honda)
  2. David Foguenne (TM)
  3. Eric Foguenne (TM)
  4. Junior Slegers (KTM)
  5. Jeremy Joris (Yamaha)

Eindstand A

  1. Frederic Weigert (Honda)
  2. David Foguenne (TM)
  3. Eric Foguenne (TM)
  4. Junior Slegers (KTM)
  5. Dennis Waegemans (Yamaha)

Foto: MXpicsSocquet