X

VMCF Bertem: Frederic Weigert regelmatigste paashaas!

Het ML-team werd in Bertem ruimschoots beloond voor hun vele werk want de piloten en toeschouwers waren present op de harde omloop. De tweedaagse leverde maar liefst drie verschillende winnaars op met Axel Nijs die in zijn thuisrace de zondageditie wist te domineren.

In de eerste manche pakte Nijs de zege voor Frederic Weigert en de verrassende Stef Bastaens. Tom Schepmans en B-inter David Persoon sloten de top vijf af in die eerste manche. Pechvogels hier werden David Foguenne, Roy Sillien en Roel Geurts die na valpartijen uit de race verdwenen. De tweede werd werd opnieuw gedomineerd door Axel Nijs die die Vincent Collet en Junior Slegers achter zich kon houden. Glenn Bielen en Frederic Weigert die in de start ten val gekomen konden op vier en vijf aftikken. Voor Stef Bastaens eindigde het Paasweekend hier met een vermoedelijke sleutelbeenbreuk.

Een volledig ander verhaal op Paasmaandag waar de vele regenval de omloop herschapen had tot een glijbaan. Naarmate de dag vorderde, verbeterde het circuit ook waardoor de dag werd afgesloten op een perfect circuit. Frederic Weigert opende sterk en pakte de derde manche voor Axel Nijs en Vincent Collet. Junior Slegers en Jasper Van Der Mieren hielden jonge belofte Jeremy Joris op een zesde plaats.

Ook Ken De Dijcker was komen opdagen voor de tweede racedag maar De Dijcker verdween uit de reeks nadat hij nochtans als leider was doorgekomen. De slotreeks zou  de beslissing opleveren voor de Paastrofee en daarin toonde Ken De Dijcker zich als snelste voor Vincent Collet en Frederic Weigert. Axel Nijs werd nu vierde voor Jasper Van Der Mieren. Zo pakte Frederic Weigert de Paastrofee bij de VMCF voor Vincent Collet en Junior Slegers die in de slotreeks een zware val maakte in de eerste ronde.

In de MX2-klasse was zege uiteraard voor Axel Nijs terwijl de B-klasse voor het eerst dit seizoen gewonnen werd door David Persoon die Tony Bogaert en Donny Vandekerkhove vooraf ging.

Reeks 1
1. Axel Nijs
2. Federic Weigert
3. Stef Bastaens
4. Tom Schepmans
5. David Persoon
6. Junior Slegers
7. Vincent Collet
8. Jeremy Joris
9. Glenn Bielen
10. Eric Foguenne

Reeks 2
1. Axel Nijs
2. Vincent Collet
3. Junior Slegers
4. Glenn Bielen
5. Frederic Weigert
6. Jeremy Joris
7. Dennis Wagemans
8. Eric Foguenne
9. Tom Schepmans
10. Donny Vandekerkhove

Reeks 3
1. Frederic Weigert
2. Axel Nijs
3. Vincent Collet
4. Junior Slegers
5. Jasper Vandermieren
6. Jeremy Joris
7. Dennis Wagemans
8. Tony Bogaert
9. David Persoon
10. Jelle Smeesters

Reeks 4
1. Ken De Dycker
2. Vincent Collet
3. Frederic Weigert
4. Axel Nijs
5. Jasper Van Der Mieren
6. Jeremy Joris
7. David Persoon
8. Junior Slegers
9. Dante Nijs
10. Tony Bogaert

Eindstand Inters A
1. Frederic Weigert
2. Vincent collet
3. Junior Slegers

Eindstand Inters B
1.David Persoon
2. Tony Bogaert
3. Donny Vandekerkhove

Tekst: Heikki Declercq
Foto’s: Tom Thibo