X

Cairoli voorzichtig met op de limiet rijden in de MXGP

De leider in de tussenstand van het Wereldkampioenschap MXGP Tony Cairoli sprak afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van Duitsland in Teutschenthal over het gevaar en de voorzichtigheid in deze huidige campagne toen hij de nummer één Tim Gajser voor zijn neus zwaar zag crashen tijdens de Qualifying Race.

Gajser tuimelde er hard af toen hij aan de leiding zat en reed op zondag heel pijnlijk naar een elfde plaats algemeen in de achtste wedstrijd van het wereldkampioenschap. Dit was al het tweede belangrijke puntenverlies van de 20-jarige Sloveen titelverdediger. De #243 kijkt hierdoor al naar een achterstand van 44 punten op Cairoli nu de volgende wedstrijd komend weekend al in het Franse Ernee er aankomt.

“Hij (Gajser) is zeker heel snel en gaat soms wel over de limiet denk ik, maar iedereen rijd op zijn manier,” zegt Cairoli. “Soms ben ik niet de snelste, maar motocross is wel degelijk een taaie sport en je moet ook helder in je geest zijn en je hebt ook veel zuurstof nodig voor je hersenen omdat je heel snel gaan reageren en de parcours soms gevaarlijk en moeilijk zijn. Je moet veel nadenken.”

“Dit miste ik vorig seizoen en reed dan ook een stuk boven mijn limiet vanwege de blessures,” Voegde hij er nog aan toe om te denken dat de 2016 campagne wel zijn slechtste uit zijn carrière was, desondanks werd hij wel Vice-Wereldkampioen met schade aan de zenuwen in zijn linker nek en bijkomende schouderklachten. “Ik maakte toen ook veel fouten en crashte veel. Ik probeer me dit seizoen meer te focussen en het tot een goed einde te brengen.”

De Red Bull KTM rijder heeft al vijf podiumplaatsen behaald en pakte al zijn derde zege van het seizoen in Teutschenthal, dat meteen ook al zijn 80é GP-zege uit zijn carrière was. Cairoli weet ook dat Gajser zijn meest gevaarlijke concurrent is voor het behalen van zijn negende wereldtitel, maar laat ook doorschemeren dat de Honda rijder met zijn relatief onervarenheid in de premier klasse toch wel een geduchte tegenstander is. “Hij heeft al een heleboel crashes gehad maar die van zaterdag tijdens de Qualifying was toch wel erg omdat hij hard de grond raakte, “ meent hij. “Het is ook nooit leuk om zo iemand voor je te zien crashen.”

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: KTM Images