X

Dutch Masters Live: Zeges voor Herlings en Olsen!

Jeffrey Herlings schreef in Emmen zonet met overmacht de eerste manche in de MX1 op zijn naam. Herlings won voor Paulin en Bobryshev. Anstie die sterk van start was gegaan, sloot af als 5de. Ken De Dycker werd de beste Belg met een keurige 8ste plaats. In de MX2 zegevierde man in vorm Thomas Kjer Olsen. Ook hij was duidelijk de sterkste want hij won met 15 seconden voorsprong op Covington. Brian Bogers, Bas Vaessen en David Herbreteau completeerden de top-5.  EMX250 rookie werd in dit sterke gezelschap knap zesde.

MX1 Race 1
1. Jeffrey Herlings, 2. Gautier Paulin, 3. Evgeny Bobryshev, 4. Romain Febvre, 5. Max Anstie, 6. Max Nagl, 7. Filip Bengtsson, 8. Ken De Dycker, 9. Yentel Martens, 10. Micha-Boy De Waal

MX2 Race 1
1. Thomas Kjer olsen, 2. Thomas Covington, 3. Brian Bogers, 4. Bas Vaessen, 5. David Herbreteau, 6. Jago Geerts, 7. Magné Klingsheim, 8. Roy Van Heugten, 9. Ruben Fernandez, 10. Marcel Conijn

Ook in Emmen wordt het publiek verwend met een erg diep deelnemersveld! In de MX1 was Jeffrey Herlings in de tijdstraining meer dan 1,8 seconde sneller dan Max Anstie. Daarna volgden Paulin, Nagl, Bobryshev en Febvre. Jeffrey Dewulf ging er hard af maar wist zich desondanks toch te kwalificeren als 8ste, net na Yentel Martens.

In de MX2 pakte Brian Bogers de pole voor F&H Kawasaki rijder David Herbreteau, Freek Van der Vlist en Rockstar Energy Husqvarna duo Thomas Kjer Olsen en Thomas Covington. Jago Geerts was de beste Belg met een zesde plaats. Geen Lars Van Berkel vandaag op de Motodrome. Naar verluidt is het tot een breuk gekomen dus de Veghelaar en Vamo Honda. Micael Ivanov is wel aan de slag in Emmen. Later meer!

Foto: Huub Munsters