Herlings baas in Dutch Masters of Motocross Emmen!

Herlings baas in Dutch Masters of Motocross Emmen!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Jeffrey Herlings schreef in Emmen met overmacht de derde ronde van de Dutch Masters of Motocross op zijn naam! The Bullit domineerde in Emmen de twee reeksen. Herlings won voor Bobryshev (3-2) en Paulin (2-3). Yentel Martens werd de beste Belg met een  8ste plaats (9-8).

Ook in Emmen werd het publiek verwend met een erg diep deelnemersveld! In de MX1 was Jeffrey Herlings in de tijdstraining meer dan 1,8 seconde sneller dan Max Anstie. Daarna volgden Paulin, Nagl, Bobryshev en Febvre.Door de val van local hier Jeffrey van der Vlis was de kwalificatiesessie wel even stilgelegd. Jeffrey Dewulf ging er even later ook hard af maar wist zich desondanks toch te kwalificeren als 8ste, net na Yentel Martens. Bij deze val bezeerde Dewulf zich dermate dat hij niet startte later op de dag.

The Bullit is helemaal de oude zo bleek nog maar eens!

De kopstart, en de bijhorende HGS holeshot notering, moest Herlings in de eerste reeks aan Paulin laten. Meer tegenstand duldde de Red Bull-KTM niet. Herlings zette snel orde op zaken en reed van begin tot eind op kop. Hij zou de manche winnen met maar liefst 18 seconden voorsprong! Achter Jeffrey was er gelukkig wel spankracht voor plaats twee. Bobryshev bleef Paulin op de hielen zitten al was het aan de meet toch de Fransman die aan het langste eind trok.  Gestart buiten de top 10 reed Ken De Dycker een keurige race, aangezien hij binnen kwam als 7de.

Wie hoopte op een nieuwe winnaar in de herneming was er aan voor de moeite. Een fraai kijkstuk werd het op de Motodrome wel! Ondanks een val in de vierde ronde gunde Jeffrey Herlings, gestart als vierde, de concurrentie immers geen geschenkjes. Paulin reed de eerste zes ronden op kop waarna hij moest plooien voor Evgeny Bobryshev. Bobby reed ook meteen weg maar met een aanstormende Herlings had zelfs Bobryshev geen schijn van kans. Zes ronden voor het einde nam ‘The bullit’ de HRC-Honda rijder te grazen vervolgens reed hij schijnbaar moeiteloos 10 seconden bij elkaar. Anstie zette zijn best resultaat van de dag neer en een erg regelmatige Filip Bengtsson bevestigde ondanks een zware griep met zijn tweede zevende plaats van de dag. De Zweedse JH-MX service piloot staat nu zelfs 4de in de tussenstand. Ken De Dycker lag negende toen hij op een zestal ronden voor het einde uitviel met een defecte koppeling.

Ook Max Anstie ging hard in Emmen. Hij viel net naast het podium.

Sven van der Mierden (negende), Micha-Boy De waal (tiende) en Dietger Damiaens (dertiende) maakten vandaag eveneens een goede beurt. In die Dutch Masters Of MX prijkt Herlings (uiteraard) aan de leiding, hij wordt op 12 punten gevolgd door Paulin.

MX1 Race 1
1. Jeffrey Herlings, 2. Gautier Paulin, 3. Evgeny Bobryshev, 4. Romain Febvre, 5. Max Anstie, 6. Max Nagl, 7. Filip Bengtsson, 8. Ken De Dycker, 9. Yentel Martens, 10. Micha-Boy De Waal

MX1 Race 2
1. Jeffrey Herlings, 2. Evgeny Bobryshev,  3. Max Anstie, 4.Gautier Paulin, 5. Romain Febvre, 6. Max Nagl, 7. Filip Bengtsson, 8. Yentel Martens, 9. Rick Satink, 10. Maxime Desprey

MX1 eindstand
1. Jeffrey Herlings 50, 2. Evgeny Bobryshev 42,  3. Gautier Paulin 40, 4. Max Anstie 36, 5. Romain Febvre 34, 6. Max Nagl 30, 7. Filip Bengtsson 28, 8. Yentel Martens 25, 9. Sven van der Mierden 19, 10. Micha-Boy De Waal 19

MX1 tussenstand na 3 ronden
1. Jeffrey Herlings 136, 2. Gautier Paulin 124, 3. Max Anstie 95, 4. Filip Bengtsson 86, 5. Yentel Martens 83, 6. Max Nagl 77, 7. Sven van der Mierden 53, 9. Shaun Simpson 52, 9. Micha-Boy De Waal, 10. Evgeny Bobryshev 42

Alle resultaten hier

Foto: Huub Munsters

 

Uw reacties