X

Jordi Tixier maakt comeback in Letland

Monster Energy Kawasaki rijder Jordi Tixier zal komend weekend in het Letse Kegums zijn comeback maken in de MXGP. De Fransman liep een beenblessure op in de Grand Prix van Argentinië en miste hierdoor toch wel een viertal wedstrijden.

Jordi Tixier :
“Ik was nog maar één week terug op de motor en het voelde goed aan en we besloten om een internationale wedstrijd te gaan betwisten in Frankrijk. Het was best een mooie wedstrijd. Ik pakte steeds een goeie start en kon de hele dag meestrijden met de latere winnaar Shaun Simpson. Na deze wedstrijd besloten we samen met het team om toch af te zakken naar de Grand Prix van Letland. Ik weet dat ik niet al te veel risico’s ga nemen want de operatie is slecht nog maar een vijftal weken geleden gebeurt, maar het is de bedoeling om wat ritme op te doen in Letland. Twee weken later hebben we dan een wedstrijd in Duitsland en ik hoop dan helemaal fit te zijn tegen mijn thuis Grand Prix in Frankrijk. “

“Natuurlijk verloor ik wat fysieke activiteit omdat ik niet in staat was om iets te doen met mijn been voor een drietal weken, maar ik ben er zeker van dat ik terug op mijn oude niveau kan komen. Na mijn eerste oefensessie afgelopen woensdag en de tweede gisteren voelde ik me toch al wat beter en ben ik niet echt bezorgd om mijn fysieke conditie. Op dit moment is mijn been nog een beetje stijf, maar dat is gewoon een kwestie van tijd en training. Ik kan zeggen dat mijn motivatie nog nooit zo sterk is geweest. Ik had niet de resultaten die ik verwachte in Qatar en Indonesië na zo een degelijke goeie winter , maar in Argentinië was ik dan weer de tweede snelste in de oefensessie en vijfde voor ik mijn blessure opliep, dus het ging de goeie richting uit.”

Tekst : @Kris…
Foto : Kawasaki Racing