Max Nagl worstelt met metalen start grill

Max Nagl worstelt met metalen start grill
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Rockstar Energy IceOne Husqvarna rijder Max Nagl heeft dit seizoen nog steeds geen top vijf plaats kunnen noteren, maar Team Manager Antti Pyrhonen denk dat de Duitser enkel een goeie start nodig heeft om in zijn derde seizoen bij het Husky Factory team een versnelling hoger te gaan.

De 29-jarige Nagl beleeft een moeilijke tijd om goed uit de start te komen met het in 2017 ingevoerde metalen start rooster en daarbij door een samenloop van omstandigheden kwam hij tot nu toe nog niet verder dan een achtste plaats in de eindstand.

Pyrhonen zegt dan ook dat de voormalige Vice-Wereldkampioen en Husqvarna’s eerste Grand Prix winnaar in de MXGP klasse niet in een crisis zit maar goeie start nodig heeft om terug vooraan mee te strijden en vertrouwen op te doen.

“Max is goed. Hij werkt hard en dat is ook duidelijk te zien,” zegt de Fin. “Hij is niet slecht aan het rijden maar op een of andere manier worstelt hij met zijn starts. Max heeft altijd ‘geleefd’ van zijn goeie starts, dan begint hij te groeien als hij aan de leiding zit en dan is hij op zijn best. Wanneer hij midden in het pak zit dan heeft hij het moeilijk. Dus de starts zijn moeilijk voor ons op het moment maar Max werkt er hard aan samen met het team.”

Pyrhonen laat ook doorschemeren dat het nieuwe metalen raster voor de start ook een factor is dat de #12 niet zo goed wegkomt in de MXGP. “We moeten zien goed weg te komen uit de start op de metalen grill en met zijn 68kg en met ons vermogen van de motor het voorwiel voldoende aan de grond houden. Het lijkt dan ook eenvoudiger om het te vertellen dan te repareren! Ik weet als hij zijn eerste holeshot van het seizoen kan maken dat hij er zal staan. Dat is het ultieme ding voor mij en waar ik naar uit kijk en dan is de IceOne Husky trein vertrokken. “

Het IceOne team vierde hun eerste overwinning van het jaar al en het eerste succes met Gautier Paulin op de FC450 in de Grand Prix of Europe in Valkenswaard. Het was de vierde verschillende winnaar als ook het vierde verschillende merk uit de eerste zeven wedstrijden van het MXGP seizoen tot nu toe.

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Husqvarna Images

Uw reacties