X

Paturel geeft de 2017 titel nog niet op…

Kemea Yamaha rijder Benoit Paturel kijkt toch wel optimistische naar zijn laatste seizoen in de MX2 klasse van het FIM Wereldkampioenschap motorcross. Op de vooravond van zijn thuis Grand Prix in het Franse Ernee dit weekend sprak de #6 over een heropstanding tijdens de tweede reeks in het Duitse Teutschenthal waar hij afgelopen weekend een tweede plaats pakte en zich opnieuw in de kopgroep kon werken van de 250 klasse.

Helaas viel Paturel’s hoop op de titel misschien wel weg tijdens de eerste reeks op het Talkessel circuit toen hij met mechanische problemen uit viel in de achtste race van het MX2 wereldkampioenschap.

“Het is belangrijk om terug weer wat vertrouwen op te doen en naar mijn beste niveau te groeien om te kunnen duelleren met de jongens vooraan. Daar is ook mijn plaats.” Zegt hij. Paturel pakte in openingswedstrijd in Qatar nog een knappe tweede plaats na een schitterende strijd met Red Bull KTM rijder Pauls Jonass. Maar heeft sindsdien door gemiste starts en fouten niet meer in de buurt van het podium geweest. Momenteel staat hij op een vijfde plaats in het kampioenschap op 105 punten van leider Jonass.

“Ik moet nu zeker niet nadenken over het kampioenschap, want ik sta te ver achter,” geeft hij toe. “Ik moet gewoon terug op mijn beste niveau gaan rijden en er terug plezier in beleven. In motorcross is het nooit gedaan tot aan het einde van het seizoen. Ik geloof in mezelf en mijn werk, en we zullen wel zien waar we uitkomen.”

Statistieken ondersteunen Paturel zijn positieve vooruitzichten. In de MX2 klasse viel al twee keer in de laatste drie seizoenen de beslissing pas in de laatste reeks van de laatste Grand Prix. Het heel goed georganiseerde en ondersteunde Kemea Yamaha team sukkelt wat met concurrentievermogen met uit de start te komen tegen de KTM en Husqvarna teams die momenteel de holeshots overheersen. “Het team werkt er ook hard aan om een oplossing te vinden,” wilt Paturel nog even kwijt. “Maar we kijken nu nog enkel vooruit.”

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: @shotbybavo/CDS