VMCF: Jens Van Meer domineert in Veldhoven!

VMCF: Jens Van Meer domineert in Veldhoven!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Door het wedstrijdvrije weekend bij VLM werd de VMCF wedstrijd van Veldhoven meer dan ooit een absolute topper.  Groot triomfator werd Kawasaki-rijder Jens Van Meer die duidelijk op een wolk rondreed en de beide reeksen naar zijn hand wist te zetten! Matthias Plessers en Kevin Van Geldrop mochten mee op het eindpodium.

Opnieuw werd het volle bak bij de VMCF die deze maal naar het Nederlandse Veldhoven trokken. Voor de derde opeenvolgende maal kon men veertig top-inters begroeten die de toeschouwers tot in de laatste ronde in de ban hielden. Jens Van Meer op Circuit De Lansard  beide reeksen. Tijdens de trainingen werd publiekslieveling Mark Boot met een elleboogbreuk  uitgeschakeld.

Nochtans was het eerste deel van de openingsmanche volledig voor het duo Frederic Weigert en Menno Aussems die een prima start maakten. Zij werden gevolgd door Donny Schmidt, Jens Van Meer, Matthias Plessers en Jonathan Banken terwijl ook enkele toppers in de start tegen de grond gegaan waren. Vooraan kon Menno Aussems intussen de leiding overpakken terwijl Jonathan Banken uit de top crashte. Intussen was ook Kevin Van Geldorp onder stoom gekomen en de pittige Nederlander zette een scherpe inhaalrace neer. Op de leidersplaats werden Weigert en Aussems intussen afgelost door Jens Van Meer die meteen naar de zege reed. De tweede plaats werd pas beslist in de laatste bocht want Kevin Van Geldorp verloor toen pas zijn tweede plaats aan Menno Aussems. Mathias Plessers werd mooi vierde voor Frederic Weigert en Dieter Vromans die zo de beste MX2-rijder werd voor Jordi Van Mieghem en Eric Foguenne.

Een regelmatige Matthias Plessers werd mooi tweede!

De slotreeks was nauwelijks 100 meter ver toen Menno Aussems en Junior Slegers tegen de grond lagen. Matthias Plessers had dan weer de beste reactie aan het hekken maar Jens Van Meer lag meteen op de loer. De CKP-rijder reed opnieuw erg vlot naar het achterwiel van de leider en een ronde later lag de race reeds in zijn plooi. Van Meer pakte opnieuw de zege voor Matthias Plessers die de sprint won voor Kevin Van Geldorp en Jordi Van Mieghem die vanuit de 30ste plaats naar de vierde plek was terug gekomen voor Eric Foguenne.

Jens Van Meer pakte zo een knappe dubbelslag voor Matthias Plessers en Kevin Van Geldorp. In de MX2-klasse verdiende Jordi Van Mieghem de meeste lof voor Dieter Vromans en Enzo Aerden. In de b-klasse tenslotte bleek Tony Bogaert uitmuntend.

Jens Van Meer: “Zeker voor herhaling vatbaar deze uitstap! Mooi circuit in Veldhoven, het rijden ging goed en ik heb me goed geamuseerd. Ik ben heel blij met de twee reekszeges. Volgend weekend geen wedstrijd voor mij, ik ga dan trainen.”

Eerste reeks

 1. Jens Van Meer (KAWA)
 2. Menno Aussems (Suz)
 3. Kevin Van Geldorp (YAM)
 4. Matthias Plessers (KTM)
 5. Frederic Weigert (Hon)
 6. Dieter Vromans (KTM)
 7. Jordi Van Mieghem (YAM)
 8. Eric foguenne (YAM)
 9. Killigan Delroeux (Husky)
 10. Jochem Walckiers 5KTM)
 11. Manolis Kritikos (KAW)
 12. Enzo Aerden (Yam)
 13. Junior Slegers (KTM)
 14. Thallon Caspermans (KAW)
 15. Jerome Benonit (SUZ)

Tweede reeks

 1. Jens Van Meer (KAW)
 2. Matthias Plessers (KTM)
 3. Kevin Van Geldorp (YAM)
 4. Jordi Van Miegem (YAM)
 5. Eric Foguenne (YAM)
 6. Dieter Vromans (KTM)
 7. Frederic Weigert (HON)
 8. Jerome Benonit (SUZ)
 9. Dave Van Dun (HON)
 10. Enzo Aerden (YAM)
 11. Killigan Delroeux (HUSKY)
 12. Thallon Caspermans (KAW)
 13. Jorshua Feytons (Husky)
 14. Manolis Kritikos (KAW)
 15. Glenn Bielen (KTM)

Eindstand MX1

 1. Jens Van Meer
 2. Matthias Plessers
 3. Kevin Van Geldorp
 4. Eric Foguenne
 5. Frederic Weigert

Eindstand MX2

 1. Jordi Van Mieghem
 2. Dieter Vromans
 3. Enzo Aerden
 4. Killigan Delroeux
 5. Thallon Caspermans

Eindstand Inters B

1.Tony Bogaert

 1. Donny Vandekerkhove
 2. Glenn Bielen

Foto’s: Davemx.be & BrentMXpics
Tekst: Heikki Declercq

Uw reacties

Ook te lezen

 • Interview Glenn Coldenhoff

  Interview Glenn Coldenhoff

  Glenn Coldenhoff is een van de meest consistente MX-rijders ter wereld. Niet onze woorden, maar volgens de statistieken. “The Hoff ” eindigde in negen seizoenen MXGP nooit buiten de top-10. …
 • MON: Van der Werff wint ondanks val

  MON: Van der Werff wint ondanks val

  Afgelopen zondag stond de vijfde wedstrijd op het programma in de strijd om de titel in de damesklasse. In het Brabantse Deurne was het Britt van der Werff die beide …
 • De Nieuwe GasGas modellen voor 2025 zijn er!

  De Nieuwe GasGas modellen voor 2025 zijn er!

  De GasGas crossmotoren, die afgelopen voorjaar van boven tot onder zijn herzien, zijn dit jaar terug met een model uit 2025 dat op een groot aantal technische punten is aangepast, …
 • Deelnemerslijsten MXGP van Duitsland

  Deelnemerslijsten MXGP van Duitsland

  Komend weekend is er weer volop actie op Grand Prix niveau. De Grote Prijs van Duitsland wordt ook dit jaar verreden in Teutschenthal en daar zullen naast MXGP en MX2 …