X

VMCF: Kenny Janssens en John Cuppen als smaakmakers!

Lommel betekende voor de VMCF-rijders de derde zandbaan op een week tijd en op de Heeserbergen werd op schitterende wijze de zandmaand afgesloten. Kenny Janssens stond nog niet op de lijst van winnaars bij VMCF dit jaar maar de KTM-rijder maakte daarmee komaf in Lommel. De MX2-klasse kwam op naam te staan van IMBA-kampioen John Cuppen.

De eerste manche werd nochtans prima op gang getrokken door Frederic Weigert en Joshua Feytons terwijl Roy Sillien, Glenn Bielen en Jeremy Joris in de eerste bocht op een hoopje lagen. Weigert kon vooraan verrassend lang standhouden tot het trio Davey Janssens, Kenny Janssens en Matthias Plessers kwam opdagen. Kenny Janssens nam vrij snel de leiding over en zou nooit meer omkijken. Matthias Plessers had zijn handen vol met de Nederlandse topper davey Janssens die op een prima derde plaats zou eindigen. De strijd voor de vierde plaats was dan weer bijzonder heftig want Frederic Weigert kwam hier zwaar onder vuur te liggen van John Cuppen en Jerome Benonit. Uiteindelijk zou John Cuppen zijn MX2-motor op de vierde plaats parkeren voor Frederic Weigert en Jerome Benonit. Joshua Feytons hield nog mooi stand tegen de twee jonkies van de interreeks, Glenn Bielen en Killigan Delroeux.

De slotreeks begon nu beter voor Roy Sillien die na zijn polsbreuk zijn heroptreden vierde met een kopstart voor Matthias Plessers en Jerome Benonit. Plessers ging echter zwaar in de fout in de tweede bocht waardoor ook Davey Janssens en Kenny Janssens even werden opgehouden. Met Sillien aan de leiding voor Benonit werd het Suzuki-kamp bij VMCF helemaal gek. Joshua Feytons volgde als derde voor Frederic Weigert en de Deen Sam Cornelissen. Roy Sillien legde er vooraan flink de pees op maar moest na zes ronden aan de kant in de loden hitte waardoor teamgenoot Jerome Benonit aan de leiding ging. De toppers zaten intussen ook niet stil want Benonit kreeg het gezelschap van Glenn Bielen en John Cuppen. De twee MX2-rijder ging elkaar net niet te lijf en dat resulteerde in een schuiver voor Glenn Bielen. John Cuppen was meteen op dreef gekomen en reed zo naar de leiding tot hij in de laatste ronde toch weer werd bijgebeend door het trio Benonit, Kenny Janssens en Killigan Delroeux. Het werd een strijd tot aan de finishjump waarbij John Cuppen een mooie zege boekte voor Jerome Benonit, Kenny Janssens en Killigan Delroeux. Frederic Weigert kon weer de top vijf afsluiten voor Davey Janssens en Matthias Plessers.

De grootste beker bij de inters a was uiteraard weggelegd voor kenny janssen voor Jerome Benonit en de regelmatige Frederic Weigert. In De B-klasse pakte Glenn Bielen een nieuwe zege terwijl John Cuppen laureaat werd bij de inters MX2. Volgende afspraak op Pinkstermaandag op het schitterende circuit van Moresnet.

Eerste reeks

  1. Kenny Janssens (KTM)
  2. Matthias Plessers (KTM)
  3. Davey Janssens (YAM)
  4. John Cuppen (KTM)
  5. Frederic Weigert (HON)
  6. Jerome Benonit (SUZ)
  7. Joshua Feytons (HUSKY)
  8. Glenn Bielen (KTM)
  9. Killigan Delroeux (HUSKY)
  10. Victor Brossier (YAM)
  11. Dennis Wagemans (YAM)
  12. Natale Gordano (KTM)
  13. Junior Slegers (KTM)
  14. Roy Sillien (SUZ)
  15. Heikki Geens (HON)

Tweede reeks

  1. John Cuppen (KTM)
  2. Jerome Benonit (SUZ)
  3. Kenny Janssens (KTM)
  4. Killigan Delroeux (HUSKY)
  5. Frederic Weigert (HON)
  6. Davey Janssens (YAM)
  7. Matthias Plessers (KTM)
  8. Glenn Bielen (KTM)
  9. Sam Cornelissen (KAW)
  10. Heikki Geens (HON)
  11. Joshua Feytons (HUKY)
  12. Junior Slegers (KTM)
  13. Dennis Wagemans (YAM)
  14. Victor Brossier (YAM)
  15. Tony Bogaert (HUSKY)

Eindstand MX1

  1. Kenny Janssens
  2. Jerome Benonit
  3. Frederic Weigert
  4. Davey Janssens
  5. Matthias Plessers

Eindstand MX2

  1. John Cuppen
  2. Killigan Delroeux
  3. Lucas Derycke
  4. Jeremy Joris
  5. Kris Fleerackkers

Eindstand B

  1. Glenn Bielen
  2. Tony Bogaert
  3. Donny Vandekerkhove
  4. Niels Baetens
  5. Kenny Brouir

    Tekst: Heikki Declercq
    Foto: Davemx.be