X

Desalle nog niets beslist voor 2018

Clement Desalle heeft zijn positie in het huidige fabrieksteam voor het FIM Wereldkampioenschap van 2018 wel versterkt in zijn tweede seizoen al met het Monster Energy Kawasaki team. De Belgische rijder won de laatste twee ronden van de MXGP in Frankrijk en Rusland en staat momenteel als nummer twee in de tussenstand van het kampioenschap.

Desalle bracht al eerder zes jaar door op de Suzuki tot hij verhuisde naar het in Nederlandse gehuisveste KRT terecht kwam in het team van de voormalige monteur Francois Lamariey die fungeert als Manager van het team. De 28-jarige Desalle won al de Grand Prix van Nederland (Assen) in zijn eerste jaar op de nieuwe KX450F, al brak hij toen al zijn voorarm voor de start van het seizoen. Dit jaar heeft de #25 het wat rustiger aan opgebouwd maar is nu toch al een regelmatige podium bezoeker wat hem terug brengt op het niveau van zijn Suzuki periode.

Desalle is misschien wel één van de toprijders uit de MXGP die einde contract zijn (Tony Cairoli, Romain Febvre, Tim Gajser, Gautier Paulin, Max Anstie, Shaun Simpson en Jeffrey Herlings zijn allemaal onder contract voor 2018) en word meer en meer aantrekkelijker om aan te trekken. Ondanks de speculaties zal Desalle naar alle waarschijnlijk bij het project van Kawasaki blijven waar hij eind 2015 zijn handtekening zette, maar natuurlijk zullen de speculaties blijven duren.

“Op dit moment ben ik enkel bezig met mijn rijden,” liet Desalle weten enkele weken geleden na de Grand Prix van Duitsland. “Het is automatisch wanneer een rijder en team aan het einde van hun contract komen dat mensen gaan beginnen praten. Het team (KRT) wil me zeker niet storen in het weekend met dit onderwerp en dat vind ik goed, we hebben al een dialoog gehad maar we zullen wel zien in de komende weken. Ik kan nu nog geen antwoord of details geven.”

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Kawasaki Racing