X

KEMEA Yamaha in Ottobiano – Italië

Wegens organisatorische redenen werd de club van Maggiora verplicht om een nieuwe locatie te zoeken voor de tweede Italiaanse GP van het jaar. De keuze viel op Ottobiano, net buiten Milaan. Voor de MXGP kalender is dit een geheel nieuwe locatie, maar geen onbekend terrein voor de meeste rijders daar zij hier in het voorjaar veel komen testen en er ook telkens een proef voor het Italiaan kampioenschap wordt gereden. Zij wisten dus wat ze moesten verwachten van deze zanderige omloop. Ook de zon was van de partij en joeg de temperaturen tot ver boven de dertig graden.

In de kwalificatiewedstrijd finishte Paturel met een vijfde plaats als beste KEMEA rijder. Brent kwam als 12e over de finish en Alvin werd 22e na een valpartij in de eerste ronde.

Een vroege storm met veel regen kon de temperaturen op zondag niet doen zakken maar zorgde voor tropische omstandigheden om in te rijden.
In de eerste reeks kende Paturel een goeie start en nestelde zich in de beginfase op de achtste plaats. Nadien begon hij stelselmatig op te schuiven en doordat velen door de hitte naar het einde toe begonnen te vertragen, slaagde de Fransman erin om als tweede te finishen.
Ook Alvin had een degelijke start vanuit de buitenzijde en kwam van de twaalfde plaats na de eerste ronde terug naar de 8e plaats aan de streep. Brent ging als 15e van start in deze wedstrijd en kwam 1 plaats achter Ostlund aan als negende.

In de tweede reeks kwam Ostlund heel goed uit de startblokken. Na enkele bochten reed hij op de zevende plaats en had hij meteen een goed ritme te pakken. Hij stootte door naar de vijfde plaats en slaagde er ook in om deze vast te houden tot het einde voor zijn beste reeksresultaat tot hiertoe te behalen. Ook Brent begon goed aan de wedstrijd en reed na enkele ronden op de zevende plaats. Even na halfweg begon de hitte echter door te wegen en moest Vandoninck het tempo laten zakken. Hij kwam uiteindelijk als 12e over de finish. Paturel had ondertussen een hele slechte eerste ronde gehad en en was helemaal achteraan te vinden. Hij gaf alles en na enkele verbeten duels kwam hij nog sterk terug naar de zevende plaats. In de daguitslag valt Paturel net naast het podium met een verschil van 2 punten. Alvin werd zevende en Brent mocht de top 10 afsluiten.

Benoit Paturel: “ Ik ben ontgoocheld dat ik eens te meer naast het podium val met een vierde plaats. De eerste reeks was opnieuw heel goed en ik voelde me comfortabel op de omloop. In de tweede reeks kwam ik tot twee maal ten val in de eerste ronde en kon ik opnieuw aan een inhaalwedstrijd beginnen. Het was erg warm maar ik heb alles gegeven wat ik kon. Ik weet dat ik thuis hoor op het podium en heb de snelheid ervoor. Dus laat ons positief blijven en hard werken om er opnieuw op te raken.”

Alvin Ostlund: “ Ik ben zeer blij met de resultaten dit weekend. Ik voelde mij gans het weekend goed en ondanks mijn slechte startpositie had ik in beide manches een goede start. Door de warmte waren de wedstrijden heel erg zwaar, maar uiteindelijk viel het voor mij nog redelijk mee. Ik kijk al uit naar de volgende wedstrijd. De vorige twee races zijn echt goed verlopen en ik krijg meer en meer vertrouwen, wat zich toont in de resultaten. Ik heb nog nooit gereden in Portugal maar het lijkt mij een heel mooie omloop.

Brent Vandoninck: “ Dit was één van de lastigste wedstrijden die ik ooit gereden heb… Ik ben nog nooit grote fan geweest van tropische omstandigheden maar ik kan er gewoon ook niet goed tegen. Ik weet dat het echter voor iedereen gelijk is, maar gelukkig hebben we niet te veel dergelijke wedstrijden in een jaar. Mijn pols heeft me ook gans het weekend parten gespeeld. Er is niks gebroken in de pols maar hij heeft een harde klap gehad en dat heeft gewoon tijd nodig om te genezen. In de wedstrijden ging het aanvankelijk niet slecht. Ik was vrij tevreden met de 9e plaats in de eerste reeks gezien de omstandigheden. In de tweede reeks ging het nog beter en reed ik zevende maar kreeg toen een slag van de hamer. Ik werd duizelig en kon amper de reeks nog uitrijden. 12e is niet echt goed maar op naar Portugal nu. ik heb nu een extra week om de pols te laten genezen. Ik ga slechts 1x rijden deze week om hem zoveel mogelijk te laten rusten.”

Images @ cdsimages