X

MCLB: Inters weigeren te starten in tweede manche

Heibel in amateurland. Gisteren werd in Aspelare in organisatie van “Mx Team Halve Gaaze” een wedstrijd betwist in de MCLB-federatie. Of dat was toch de bedoeling. Want door de droogte die we toch wel al even kennen in Vlaanderen, is het al enkele wedstrijden stof vreten. Het was dan ook genoeg geweest voor de “Internationalen” en ze weigerde te starten in de tweede manche.

Greg Demeulemeester was de enigste Inter die de tweede reeks wel aan de start kwam. Vond hij het parcours dan niet stoffig en gevaarlijk? Uiteraard wel verteld Greg. Maar het publiek dat die parcours ook vervloekt, omdat motorcross kijken op een stofomloop ronduit kloten is, verdient respect. Die mensen betalen 13 euro om ons aan het werk te zien. Daarbij komt dat het stofprobleem één is dat ons nu al vele wedstrijden en organisaties teistert. Als wij Inters consequent waren geweest hadden we toen al een boycot opgestart. Daarnaast is het verkeerd om enkel te verkiezen om de laatste manche niet te rijden, dat is een keuze uit eigenbehoud. Inters hebben een stem die zwaarder klinkt, als we na de training alreeds merken dat het parcours gevaarlijk is, moeten we dan actie ondernemen. Dan besparen we niet enkel onszelf een gevaarlijk parcours maar ook de andere reeksen waarin minder gegadigde piloten in uitkomen. Dat noemt m’n verantwoordelijkheid nemen. We moeten omtrent dit probleem dringend in dialoog gaan met alle betrokkenen. Want dit verhaal kent enkel verliezers op de ogenblik.

Een man met een mening, maar dat deze beslissing hem niet meteen in dank wordt afgenomen mag duidelijk zijn. De frustraties en irritaties omtrent het aanslepende probleem met stoffige omlopen zit velen piloten en hun entourage dan ook diep.