VMCF Paal: Junior Slegers heeft zijn zege beet!

VMCF Paal: Junior Slegers heeft zijn zege beet!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het gekende circuit van Paal-Beringen werd onder handen genomen door de groep van MC Zoutleeuw die deze maal voor de organisatie instonden. Marco Dessers en co slaagden erin om in broeierige omstandigheden de omloop de volledige dag stofvrij te houden wat door de rijders meer dan gewaardeerd werd. Opnieuw was de opkomst van de rijders erg ruim en deze maal kon Junior Slegers zijn slag thuis halen! Bij de inters haalden zo reeds elf verschillende rijders een eindzege dit jaar waardoor de koningsklasse met recht en reden door iedereen op de voet wordt gevolgd.

Wie zou deze maal de winnaar worden? Het was Dennis Wagemans die aan het hek het snelste reageerde voor Junior Slegers en Victor Brossier. Even verderop zaten ook Roy Sillien, Donny Schmidt en David Foguenne die erg snel zouden komen aansluiten. Ook Timothy Stroobants was tegen zijn gewente in, goed van start gekomen waardoor een vrije ruime kopgroep elkaar bleef bestoken. Na een tiental minuten was Junior Slegers de nieuwe leider geworden voor Roy Sillien en Donny schmidt terwijl Patrick Cappellen, Stef Bastaens en Jerome Benonit met lekke banden het terrein verlieten. Het tempo werd intussen nog wat opgevoerd in de laatste tien minuten waardoor Victor Brossier en ook Timothy Stroobants moesten afhaken. Even later diende ook DOnny schmidt in de loden hitte de rol te lossen waardoor alleen nog Junior Slegers en Roy Sillien vooraan bleven doorbeuken. Het leverde een knappe zege op voor Junior Slegers die het haalde voor Roy Sillien en David Foguenne. Dennis Wagemans werd mooi vierde voor Killigan Delroeux die vanuit het niets nog een vijfde plaats pakte.

MC Mikkola rijder Roy Silliën mocht als tweede mee op het eindpodium.

De slotreeks werd op gang getrokken door Donny Schmidt die Junior Slegers en Victor Brossier in zijn kielzog meesleurde. Pech was er dan weer voor de Duitser Tim Wirtz en David Foguenne die beide de Paalse grond van te dichtbij konden keuren. Vooraan trok Donny schmidt fors door waardoor alleen Junior Slegers nog kon volgen. Dan werd er meteen een kloog geslagen naar Victor Brossier en Joshua Feytons die het gezelschap kregen van Roy Sillien. De Suzuki-rijder ging meteen aanvallen en pakte zomaar de derde plaats waardoor de jacht op de twee koplopers kon beginnen. Seconde na seconde pitste Sillien van zijn achterstand af terwijl Junior Slegers intussen aan de leiding was verschenen. En net toen iedereen Sillien zag aansluiten, gleed de Suzuki-piloot onderuit. Donny schmidt werd zo opnieuw tweede maar kon winnaar Junior Slegers niet meer bedreigen. Victor Brossier kwam in de laatste minuten nog opzetten en won de millimetersprint zelfs nog om de tweede plaats voor Roy Sillien en Killigan Delroeux die in de laatste ronde nog Donny schmidt naar de vijfde plaats terugzette. Junior Slegers pakt zo zijn eerste bloemen van het seizoen voor Roy Sillien en De Fransman Victor Brossier. In de MX2 blijft de yougster Killigan Delroeux de sensatie van het seizoen. Hij won deze maal voor Jens Carlier en Kris Fleerakkers. In de B-klasse overklaste Donny Vandekerkhove alles en iedereen. Kenny Brouir en Gilles Goethals werden de beste volgers.

Results

Eerste reeks

 1. Junior Slegers (KTM)
 2. Roy Sillien (SUZUKI)
 3. David Foguenne (TM)
 4. Dennis Wagemans (YAM)
 5. Killigan Delroeux (Hsuky)
 6. Donny Schmidt (KTM)
 7. Jens Carlier (YAM)
 8. Victor Brossier (YAM)
 9. Timothy Stroobants (KTM)
 10. Joshua Feytons (Husky)
 11. Gianni Vandievel (KTM)
 12. Banjamin Halleux (KTM)
 13. Donny Vandekerkhove (KAW)
 14. Jelle Smeesters (KAW)
 15. Tim Wirtz (Hon)

Tweede reeks

 1. Junior Slegers (KTM)
 2. Victor Brossier (YAM)
 3. Roy Sillien (SUZ)
 4. Killigan Delroeux (Husky)
 5. Donny Schmidt (KTM)
 6. Jerome Benonit (SUZ)
 7. David Foguenne ™
 8. Joshua Feytons (Husky)
 9. Dennis Wagemans (YAM)
 10. Gianni VAndievel (KTM)
 11. Jelle Smeesters (KAW)
 12. Donny Vandekerkhove (KAW)
 13. Stef BAstaens (HON)
 14. Jens Carlier (YAM)
 15. Benjamin Halleux (KTM

Eindstand

 1. Junior Slegers
 2. Roy Sillien
 3. Victor Brossier
 4. David Foguenne
 5. Donny schmidt

Inters MX2

 1. Killigan Delroeux
 2. Jens Carlier
 3. Kris Fleerakkers
 4. Ludovic Bral
 5. Tim Wirtz

Inters B

 1. Donny Vandekerkhove
 2. Kenny Brouir
 3. Gilles Goethals

Vooruit

Volgend weekend geen wedstrijd voor VMCF maar op 02 juli trekken de VMCF’ers naar de Horenbergsdam in Genk.

Tekst: Heikki Declercq
Foto: MX Pics Socquet, Gino Maes

Uw reacties