X

Baancheck & preview MCLB Volkegem!

De MCLB rijders én supporters hebben een super-weekend in het vooruitzicht. Zowel morgen als zaterdag wordt er immers gereden op de mooie, heuvelachtige omloop van Volkegem in het hartje van de Vlaamse Ardennen!  Een uitgelezen decor dus voor spannende strijd bij de Inters MX1 waar de 9de ronde plaats vindt.

Het organiserende DJP Racing, het team achter Greg Demeulemeester, heeft in de aanloop naar hun wedstrijd al schitterend werk geleverd door het volledige circuit te frezen. Tel daar de hoogteverschillen en het overzichtelijke karakter van de baan bij en je mag gerust over een pareltje spreken! Behalve de Inters Open werken ook de Nieuwelingen B/Dames Open, Nieuwelingen MX2, Beloften, Junioren/Nationalen MX2, Junioren/Nationalen MX1  en Masters Open hun manches voor het kampioenschap af in Volkegem.

Vorig jaar werd Jurgen Wybo tweede in Volkegem. Kan hij nu scherprechter spelen in het duel tussen Segers en Brackman?

Na de jarenlange dominantie van Steve Seronval, die vorig jaar de dubbel pakte in Volkegem, is de strijd om de titel dit seizoen spannender dan ooit! David Segers (Standing Construct – Geeco Bikes) staat weliswaar op kop maar Wietse Brackman volgt op slecht 9 punten! Hoewel Brackman en Segers de aandacht opeisen is er nog meer dan voldoende talent om de wedstrijden te kleuren en om voor verrassingen te zorgen. Dylan Verleysen, Maarten Govaert, Jaimy Deleersnijder, Jurgen wybo, Jorne Tytgat, Kenny Dult, Junior Decouter, Torpjurn Van Hoe… Het zijn allemaal mannen die al hebben laten zien dat ze voor een uitschieter kunnen zorgen. Inclusief de finale half september in Pamel zijn er nog vier wedstrijden te gaan, elke puntje telt dus!

Brommerreeks en eetfestijn op zaterdag!

Op zaterdag zijn er niet alleen de VJMO jeugdreeksen, er zijn ook 2 manches voor pitbikes / brommercross. Opgelet, inschrijven voor de pitbike- en brommercross kan ook morgen nog tussen 10.45 u en 11.45 u in de grote feesttent! Er is een podium voor de eerste drie bij de pitbikes, de eerste 3 brommers en podium voor de 3 best/gekst verklede deelnemers en er zijn ook naturaprijzen. Op zaterdagavond kan je voor slechts 10 euro eten in de grote feesttent! Er is keuze uit ballekes in tomatensaus of gerookte boerenhesp met groenten en frietjes en/of brood.
GPS adres: Doolstraat – 9700 Volkegem.
Tel info: 0493/606062
Foto: KVK pics / DaanVphotography