Clément Desalle tot en met 2019 bij Kawasaki!

Clément Desalle tot en met 2019 bij Kawasaki!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Clément Desalle, die dit jaar al twee MXGP’s won, zal ook in 2018 en 2019 uitkomen voor Monster Energy Kawasaki Racing Team. Desalle maakte vorig jaar de overstap op groen na zes seizoenen met  het Suzuki fabrieksteam.

Vorig jaar begon Desalle moeizaam aan het seizoen door een kwetsuur in het voorjaar. Gaandeweg ging het steeds beter voor de snelle Belg op de gloednieuwe Kawasaki KX450-SR. Hij sloot het seizoen af met een eerste GP zege voor Kawasaki in Assen. De intensieve samenwerking tussen ‘de MX-Panda’ en zijn team vertaalde zich in 2017 in GP overwinningen in Frankrijk en Rusland, daarnaast haalde hij ook twee keer het podium.

De 28-jarige Desalle liet dan ook zien dat hij één van de onbetwiste toppers in de MXGP is. Clément heeft 22 GP zeges achter zijn naam en eindigde vijf keer op het eindpodium van een WK.

Clément Desalle: “Ik ben erg blij om door te gaan met Kawasaki, omdat ik erg geniet van de samenwerking. Het is goed dat we nu een akkoord hebben bereikt om zo verder te werken. Ik vind het ook positief  om zo vroeg in het seizoen te tekenen. Natuurlijk denk je anders ook na over de toekomst, maar nu kan ik me volledig richten op elke wedstrijd om zo goed mogelijk te presteren. Ik ben ook blij dat we al na een half jaar hard werken nu een motor hebben die écht goed is waarmee we voluit voor onze doelen kunnen gaan!”

Foto’s: Pascal Haudiquert, Stanley Leroux

Uw reacties