X

5 minuten met Andy Truyts

Andy Truyts heeft er met La Chinelle en zijn thuiscross op de Keiheuvel enkele drukke dagen opzitten. Benieuwd hoe dit voor hem allemaal is verlopen? Hij vertelt het u nu hier op MXmag.

 

Andy Truyts:

Sinds vorig jaar is voor mij het weekend van Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart een druk weekend met belangrijke wedstrijden op het programma: La Chinelle en De Keiheuvel. Al zag het er dit jaar nochtans naar uit dat ik door moest passen door een ontsteking aan de pols. Die had ik heb opgelopen tijdens mijn motortraining in Roemenië en de endurowedstrijden nadien. Gelukkig is door het fantastische werk van mijn kiné Jef Kissembeek van Kinesis en dr. Claes alles op tijd in orde  gekomen. Daardoor kon ik afgelopen weekend gewoon tijdens La Chinelle van start  gaan. De 12 uur van La Chinelle was voor mij dan ook het belangrijkste evenement van het jaar. Ik startte dan ook met maar één doelstelling en dat was om na 12 uur samen met mijn teammaten op het podium te kunnen pronken!

 

La Chinelle

Enkele uren voor de wedstrijd gingen helaas de hemelsluizen open. Alles veranderde meteen in één grote modderpoel. Ik wist toen dat er mij maar één taak te doen stond en dat was recht blijven. Dat loonde, want mede door het fantastische werk van ons Team o.l.v. Dany Leloup en mijn teamgenoten Nick Triest & Andrew Leloup kwamen we als derde uit de nacht.  We hadden ondertussen wel al teveel tijd verloren ten opzichte van de eerste twee teams. Daarom hebben we ons gericht op het veiligstellen van de derde plaats. Uur na uur wisten we de voorsprong op onze naaste achtervolgers beetje bij beetje uit te bouwen. Zo hebben we uiteindelijk die derde plaats veroverd. Heel het team was enorm tevreden met deze derde plaats, want La Chinelle is en blijft iets heel speciaal. Je kan er eigenlijk niets mee vergelijken! Je kan pas écht zeggen hoe het is nadat je zelf hebt deelgenomen. Maar het blijft mooi en mij zullen ze daar zeker elk jaar terug zien…

De Keiheuvel

Na 34u wakker te zijn geweest tijdens La Chinelle en 5u gepusht te hebben op de motor was het vooral belangrijk om tegen de Keiheuvel de vermoeidheid eruit te krijgen! De klassieker van het jaar blijft fysiek dan ook de uitdagendste wedstrijd van het jaar. Daar waar ik nu gewend ben om tijdens de endurowedstrijden 9u op de motor te zitten is 20min+1R op de Keiheuvel meer dan genoeg (lacht). Al stond dit jaar toch voornamelijk in het teken van plezier maken, terwijl ik natuurlijk ook het beste in mezelf naar boven probeerde te halen. Het was trouwens ook ongeveer alweer een haar geleden dat ik nog eens echt in het zand had gereden. Maar gelukkig merkte ik daar dinsdag niet al te veel van. Eigenlijk verliep alles meer dan behoorlijk met een 16de en een 15de plaats in de reeksen. Zonder vooraf enige echte mx voorbereiding kon ik toch heel tevreden zijn met dit resultaat. Tenslotte mag je MX en enduro niet zomaar met elkaar vergelijken! Voor de rest van het seizoen ga ik mij dan ook terug volledig richten op de BK enduro’s, en BEX wedstrijden. In de BEX sta ik  samen met Bob Van Looveren momenteel 1ste  in het kampioenschap.  Ik zal volgende week ook weer aan de start verschijnen in Orp- Le Grand. Een wedstrijd die mij natuurlijk nu wel ligt aangezien deze wat meer enduro gericht is.

Natuurlijk wil ik volgende mensen nog bedanken: Mijn ouders, Zus en schoonbroer voor alle hulp, Team KTM/ Leloup voor hun fantastisch werk tijdens La Chinelle, alle vrienden en supporters voor de steun van het voorbije weekend en de sponsors : BO Motoroil, Wellnesscenter Andor, Dam Racing KTM, Klorophyl lights, Starmeal, Boulangerie Wilkins & Ktm _Official

PS: Ook in de winter maanden zal ik niet stil zitten, want mijn doel voor volgend jaar is om deel te nemen aan de Erzberg in Oostenrijk!

 

Tekst en foto: Dieter Jans