X

Motorcross Keiheuvel: de nevencategorieën!

Hét wapenfeit van de dag, in de nationale klassen, was de zege van Shana van der Vlist (introfoto) in de tweede manche van de MX2 Cup. De Nederlandse overvleugelde volledig haar mannelijke tegenstanders en won met maar liefst 1min12sec voorsprong op haar landgenoot Henk Pater. Lucas Derycke, de winnaar van de 1e manche werd 3e.

Cup MX2

Derycke pakte de dagzege bij de Juniors MX2 voor van der Vlist en Jammy Cornil. Bij de Seniors MX2 ging de zege naar Desselnaar Mario Verreyt. Stéphanie Laier en Joey Verwijst vergezelden Verreyt op het podium. ‘Good Old’ Jan Blanquaert toonde zich de regelmatigste bij de Experts MX2. Gert-Jan Vorstenbosch én Ward Huybrechts mochten mee op het podium.

Cup MX1

Een pak van maar liefst 70 deelnemers begon s’ochtends aan de training van de Cup MX1. Die training fungeerde dus ook als kwalificatie want alleen de 48 snelste rijders mochten naar de eigenlijke manches. Het was Martijn Vermijl die makkelijk de eerste manche zou winnen voor de Deen Bo Petersen en Cédric Verheyden. In de tweede manche zou de Italiaanse ex-GP-rijder Christian Ravaglia het Vermijl lange tijd moeilijk maken. Maar de Italiaan bleek niet zo’n lange adem als de Limburger te hebben in het zand en moest uiteindelijk de rol lossen. In de eindfase nestelde Nederlander Jaap Janssen zich nog op de tweede plaats.

Vermijl was de logische eindwinnaar bij de Juniors MX1, voor Jaap Janssen én Ken Craeghs. Kim Baelemans won bij de Seniors MX1 voor Gert Jansen én Jef Janssens. Bij de Experts ging de zege naar Christian Ravaglia. De Fiamme d’Oro-rijder werd op het podium geflankeerd door Herentalsenaar Cédric Verheyden en de Duitse zandhaas Tim Münchhofen.

Tweemaal raak voor Loeka Thonies bij de Nationalen 125!

Cup 125cc

De Belgische jonge wolven van de Cup 125cc kregen op de Keiheuvel het gezelschap van een paar sterke Nederlanders én een kleine Italiaanse delegatie. Het was de Nederlander Loeka Thonies die beide manches op z’n naam schreef. In de eerste manche gebeurde dat voor z’n landgenoot Rob van de Veerdonk. MXMag.be-columnist Wannes Van De Voorde werd knap derde, na een inhaalrace waarin hij de snelste ronde liet optekenen.

In de tweede manche werd de Waalse nationaal Killigan Delroeux tweede, voor van de Veerdonk. Van De Voorde strandde, na alweer een inhaalrace op de 4e plaats maar was daarmee wel de beste Belofte.Wannes Van De Voorde was de logische eindwinnaar bij de Beloften 125. De Denicol KTM-rijder ging in de eindstand Marnick Lagrou en Adrien Wagener vooraf. Bij de Nationalen 125 ging de eindwinst naar Loeka Thonies, voor Rob van de Veerdonk en Killigan Delroeux. Opmerkelijk was de 4e plaats van Mirko Dal Bosco, de zoon van de Italiaanse oud-GP-rijder Michele Dal Bosco.

Jeugd 85cc

Liam Everts, derde in de 85cc

Bij de aanstormende talenten van de 85cc stonden alle ogen op Liam Everts gericht. De Suzuki-rijder had ‘s ochtends de tweede snelste tijd, na Kay Karssemakers, laten optekenen. Tegen Karssemakers zou er echter geen kruid gewassen zijn. De Nederlander won beide manches, in de eerste manche voor z’n landgenoot Jelle Bankers. In de afsluitende manche wist Liam Everts de zwaarbevochten tweede plaats te pakken. Everts Junior mocht zo op de laagste podiumtrap plaats nemen, na Jelle Bankers én Kay Karssemakers.

Alle resultaten hier

Foto’s: Dieters Jans / Plan B