X

De KTM-boys over hun race in Trentino

De MXGP-karavaan bleef op Italiaanse bodem, maar verruilde het zand van Sardinië voor de hard-pack van Trentino in Noord-Italië voor ronde vier van de 2024-campagne. Red Bull KTM Factory Racing pakte voor het tweede jaar op rij de MX2-zege dankzij Liam Everts, die 3-2 scoorde op de dag en op het gladde, stenige en ruige parcours met veel publiek op de grashellingen van Pietramurata.

Liam Everts:Dit weekend was een stap in de goede richting. Het was geen perfect weekend, maar we hebben de klus geklaard. Het is leuk om weer aan de top te staan, vooral op deze iconische locatie. Ik had het moeilijk in Sardinië, dus ik wilde het beter doen en op het podium staan. Ik wilde die last van mijn schouders halen en ik hoop dat ik nu dat gevoel van vrijheid heb om door te gaan. We nemen nu een kleine pauze en werken dan hard naar de volgende Grand Prix toe.

Sacha Coenen:Een hele goede eerste manche. Ik reed een tijdje aan de leiding en werd toen gepasseerd door twee rijders maar kon de finish niet halen. Het was een technisch probleem en gewoon pech. Ik wilde de tweede manche echt winnen maar we hadden een startbotsing. Teleurstellend. Laatste tot 11e en niet wat ik wilde, maar we hopen op beter in Portugal.

Andrea Adamo:Na gisteren had ik er vertrouwen in voor vandaag maar dit is zoals het is en we kunnen het resultaat niet veranderen. De snelheid was er en alles was on-point, maar ik maakte niet de beste starts. Het was echt moeilijk om er voorbij te komen. Ik maakte een fout in de eerste manche en bij de start van de tweede zat ik midden in de puinhoop. We gaan nu herstellen, ontspannen en de komende weken werken om de motivatie voor Portugal weer op te bouwen.

Jeffrey Herlings:Ik had vandaag duidelijk de snelheid om op het podium te staan. Ik kwam van P20 om veel jongens te passeren en P4 te bereiken in de eerste manche en in de tweede had ik een hele goede start maar de achterkant spoelde weg en dat betekende weer een terugslag, dit keer naar de zevende plaats. Het is behoorlijk balen, want ik had het tempo om misschien wel voor de winst te gaan. Twee van de drie starts dit weekend waren goed en mijn gevoel was echt goed, vooral met mijn ribben… we hadden gewoon niet het resultaat! Hoe dan ook, we gaan heelhuids naar huis en we hebben nog zestien races voor de boeg. Ik zou helemaal fit moeten zijn en er klaar voor moeten zijn in Portugal.

Foto’s: Ray Archer