X

Dramatische Zwitserse GP voor Micha-Boy De Waal

Micha-Boy De Waal en Vamo Honda verlieten teleurgesteld het Zwitserse Frauenfeld na een moeilijke wedstrijd. De populaire Grote Prijs van Zwitserland werd gewonnen door de Fransman Benoit Paturel.

Sinds hij voor het Belgische Vamo-Honda team inviel in Valkenswaard  heeft Micha-Boy De Waal respect afgedwongen bij insiders. De Waal rijdt zich uit de naad, geeft nooit op en klaagt nooit. In Zwitserland had de 22-jarige coureur uit Veen het geluk niet aan zijn zijde.


Micha kon tijdens de tijdstraining maar moeilijk zijn draai vinden op de harde baan. Hierdoor kwam hij niet verder dan de 27ste tijd. Ook de kwalificatiewedstijd verliep moeizaam. De Waal herstelde zich wel na een slechte start. Door een mechanisch defect verdween hij echter uit de wedstrijd. Zo moest Micha als 35ste naar het starthek.

Hoewel hij slecht weg was, knokte de No Fear Energy Drink rijder zich geduldig naar voor. Toen hij in 19de stelling rondreed sloeg de pechduivel opnieuw toe. Einde verhaal en De Waal moest overstappen op de reservemotor voor de tweede manche. Van achter in het veld kon hij tot de 24ste plek komen. Micha vond nooit het goede gevoel met de tweede motor en zo haalde hij niet meer het niveau van de eerste reeks.

Dit weekend trekt de n° 8 van de afgelopen Dutch Masters of Motocross MX1 naar Uddevalla in Zweden waar de 16de ronde van het WK motorcross wordt verreden. Om 11u 30 vindt daar de vrije training plaats, op zondag wordt de eerste manche verreden om 13u 15.

Micha-Boy De Waal:  “Op elk vlak was dit een héél zware wedstrijd. We hadden veel technische problemen en natuurlijk is het balen als je uitvalt net als het lekker loopt zoals in de eerste race! Dat kunnen we nu niet meer veranderen hoe teleurstellend het ook is. Ik kijk er wel naar uit om dit weekend opnieuw in Zweden te rijden.”

Foto’s: shotbyBavo