X

KEMEA Yamaha Team kijkt vooruit naar GP in Lommel

Dit weekend strijkt de MXGP karavaan neer in Lommel voor de 14e GP van het seizoen en het KEMEA Yamaha official MX2 team is in volle voorbereiding voor hun thuis GP. De workshop is letterlijk slechts enkele minuten van Lommel verwijderd en het wordt ongetwijfeld een druk weekend voor de rijders en het ganse team.

Op sportief vlak is team manager Marnicq Bervoets optimistisch voor een sterk weekend met goeie resultaten voor de rijders: “De GP van Lommel is zeker speciaal voor ons. De meeste van de teams mogen dan wel hier in de buurt een werkhuis hebben, maar voor ons liggen onze roots hier en zullen deze altijd hier blijven. Langs de ene kant kijk ik telkens uit naar deze wedstrijd, maar anderzijds wordt het superdruk dit weekend. Elke stap die je zet in de paddock loop je bekende gezichten tegen het lijf. Het is leuk om zoveel mensen te ontmoeten die je niet elke week ziet en eens bij te praten. Ook vele sponsors zijn hier op op weekends zoals deze kunnen zij zien waarom ze sponsoren en kunnen wij hen hiervoor bedanken. Maar langs de andere kant wordt het soms zo druk dat het moeilijk wordt om te focussen op de rijders en de wedstrijden. Maar dat neem ik er graag bij!

De omloop in Lommel is iets speciaal. Ik heb er altijd graag gereden en hoe zwaarder het werd, hoe meer ik mij amuseerde. Ik hoop echt dat we het goed kunnen doen dit weekend. Er zijn in de MX2 klasse meerdere rijders die op het podium kunnen finishen, maar met een beetje geluk geloof ik er echt in dat we een podium kunnen halen. Brent is heel snel in het zand. Zijn resultaten waren de voorbije wedstrijden minder maar zijn pols is aan het genezen en hij is supergemotiveerd om zich te tonen voor eigen publiek. Benoit heeft de laatste jaren veel getraind in het zand en heeft een enorme progressie gemaakt qua snelheid in deze omstandigheden. Hij was echt teleurgesteld met die vierde plaatsen de voorbije wedstrijden dat hij er alles zal aan doen om opnieuw op het podium te finishen. Ook Alvin is een goeie zandrijder. De vorige weken heeft hij wat gesukkeld met zijn elleboog, maar deze week op training voelde hij niks meer en hij kan voluit gaan dit weekend in Lommel. Ook hij kan voor een verassing zorgen. Met een goed resultaat kunnen ze alledrie hun zelfvertrouwen een boost geven en zich oppeppen voor een goed seizoenseinde. Voor Benoit is de top 3 in de eindstand nog steeds binnen bereik, dus dat is voor hem het doel.”