X

Magistrale zege voor Herlings in IronmanMX!

Hoewel de start tegen zat, zorgde Jeffrey Herlings voor een fantastische ommekeer in de 2de reeks van de IronmanMX! Van de laatste plaats kwam ‘The Bullit’ terug om het hele veld op te rollen. Jeffrey was ‘n klasse apart en haalde zowel Baggett als leider Musquin in extremis nog in. 

Net zoals Jean-Michel Bayle in 1989 won Herlings meteen in zijn allereerste AMA National. Toch kreeg de Elsendorpenaar zijn stunt niet cadeau. Hij raakte ingesloten in de start en kwam ten val in de eerste ronde. Daarna zette de drievoudige wereldkampioen alles op alles! Als een mes door boter ging de Red Bull KTM piloot doorheen het veld.

 

Hij kwam niet alleen terug tot de nummer drie, Blake Baggett, met twee ronden te gaan reed Herlings naar zijn ex teammaat Musquin toe. Marvin ging met anderhalve ronde te gaan in de fout. Op dat moment was Jeffrey al vlakbij en kon profiteren. Musquin haalde nog alles uit de kast om terug te slagen maar Herlings kwam als eerste over de meet. Wat een race! De sensationele ontknoping zorgde er dan ook voor dat de wedstrijd van kampioen Eli Tomac ietwat op de achtergrond verdween. Daarover meer hier.

Jeffrey Herlings: “Ik was zo kwaad op mezelf toen ik in de start van de tweede manche ten val kwam. Ik dacht: dit kan niet waar zijn, niet nu! Daarna ben ik er gewoon vol voor gegaan. Oké, ik heb geluk gehad met die val van Musquin maar ik ben blij dat ik hier heb kunnen laten zien wat ik kan. Weinig rijders durven het aan om in een ander kampioenschap de strijd aan te gaan. Van mijn kant heb ik in ieder geval getoond dat ik de ballen heb om dat wel te doen!”

Op de vraag of hij iets had gezien van een pitboard om Musquin voorbij te laten zei ‘The Bullit’ fijntjes: “Ik was met mijn eigen race bezig. Ik heb niet naar de pitborden gekeken.”

Ironman 450 Race 1
1. Jeffrey Herlings
2. Marvin Musquin
3. Blake Baggett
4. Cole Seely
5. Eli Tomac
6. Cooper Webb
7. Weston Peick
8. Benny Bloss
9. Christian Craig
10.Justin Barcia

Ironman 450 Race 2
1. Jeffrey Herlings
2. Marvin Musquin
3. Blake Baggett
4. Cole Seely
5. Cooper Webb
6. Eli Tomac
7. Weston Peick
8. Christian Craig
9. Justin Bogle
10. Dean Wilson

450MX Ironman National eindstand
1. Jeffrey Herlings 50
2. Marvin Musquin 44
3. Blake Baggett 40
4. Cole Seely 36
5. Cooper Webb 31
6. Eli Tomac 31
7. Weston Peick 27
8. Christian Craig 26
9. Justin Bogle 22
10. Dean Wilson 20

Foto’s: Simon Cudby